$10.00

1 , 2 , 3 , 4 , 5  Next »  [3692]

Recommend
5 
 Thumb up
 tip
 Hide

d3meeples :: 2 in 1 Anduril session (CO2, (Pandemic: Contagion), Pantheon, Small World Underground)

Ferenc Szekeres
Hungary
Budapest
flag msg tools
mbmbmbmbmb
Jó régen írtam már… Hiába, nyár van. Túl nagy a meleg… Most meg a hideg. Ilyen ez. Mondjuk a hűvös idő miatt ritkábban szoktam panaszkodni, a melegtől viszont fel tudok borulni. Nem a kedvencem. Igazából, kis túlzással, meglennék nyár nélkül. Olyan állandó 20-25 fok környéke rendben lenne. Persze Celsius-ban mérve.


Az utolsó bejegyzésem óta kétszer is voltam az Andurilban, ami 4 új játékot jelent. Az elég sok. Mondjuk nem mindegyikről tudok sokat írni, valamelyikről meg csak nem akarok.
De azért belezsúfolom egy bejegyzésbe.


Múlt héten valami igazán nehezet akartunk kipróbálni, így hát Dani a CO2-őt javasolta. Azt hiszem, nem voltunk tisztában azzal, hogy mibe is vágunk bele. Egészen biztosan nem fogok elmerülni a szabályokban, mert kb. 1 óra volt, mire a dolgok nagy részét rendbe tettük, és elkezdhettük a játékot. Aztán persze kitisztult a kép viszonylag gyorsan, de folyamatos koncentrációt igényelt, hogy félig-meddig tudatosan és szabályosan játsszunk. Daninak kemény meló volt 4 ember akcióit felügyelni 3 órán keresztül.

Szóval ez egy ilyen röpke 4 órás kaland volt. A játék viszont nagyon jó, így elrepült az idő.

A sztori elég szokatlan, és pont ezért érdekes is. Mint nagyvállalatok, megpróbáljuk úgy fejleszteni a gyárainkat, technológiánkat, hogy a világot ne pusztítsuk el teljesen, és valamennyire figyeljünk a környezetvédelemre. Nem sok kooperativitás van a játékmenetben, viszont érdekesség, hogy ha egy bizonyos szennyezettségi szintet elérünk, akkor vége a dalnak, és nincs nyertes, csak vesztesek. Szóval amellett, hogy a saját érdekeinket tartjuk szem előtt, kicsit arra is figyelni kell, hogy ne következzen be a végső pusztulás.

Amellett, hogy rendkívül összetett a játék, nagyon kiegyensúlyozottnak éreztem. Azért ha 3 órányi meló után néhány pontnyi különbségek voltak csak, az talán jelzi, hogy nem volt egyértelműen nyerő stratégia, négyen négyféle úton jutottunk el majdnem ugyanoda.
Amikor nézelődtem a neten a játékkal kapcsolatban, nem tetszett a dizájnja. Egyáltalán nem. Viszont élőben nem csak, hogy megszoktam, hanem a végére már egészen barátságosnak találtam. Kellemes a színvilága, nem a sokszor tapasztalt rikító, kontrasztos kivitelezés, kimondottan ízlésesnek mondanám. A rengeteg fakorong jelölő helyett mondjuk lehetett volna valami érdekesebbet kitalálni, de mindegy, funkció szempontjából nincs jelentősége.

Mechanikailag nekem az volt érdekes, hogy a 6 különböző akciólehetőségből 3 a kötelező akciók közé van sorolva, 3 meg az opcionálisok közé. A kötelező akciók erőművekhez kapcsolódnak, a külön választhatók pedig széndioxid-kvóta adás-vétele, lapkijátszás, tudós mozgatása lehetnek. Közben meg folyamatosan fejleszteni kell a technológiákat, amik a következők: napenergia, atomenergia, biohulladék, erdősítés, fúziós energia. Szóval nagyon tematikusnak mondanám a játékot. Minden akciónak, minden összefüggésnek tényleg van értelme, jelentősége, és mondhatni logikus. Vannak a táblán olyan elemek is, amelyek játékonként változnak, így gondolom az újrajátszhatósága nem csekély. Na nem mintha én eljutnék arra a szintre, hogy megunjam, és úgymond kiismerjem a játékot. Ennek több oka is van.

Amellett, hogy szinte csak dicsérni tudom a játékot, az a helyzet, hogy tényleg nagyon nehéz. Még legalább 2-3 játék kellene ahhoz, hogy kicsit felszabadultabban tudjak játszani, mert ez így majdhogynem megterhelő volt. Mondjuk biztosan segített volna, ha közben nem lett volna olyan meleg.
Ehhez a játékhoz gémetrársaság kell, nincs mese. Meg sem szabad próbálni olyannal játszani, aki nem elkötelezett rajongója a társasoknak (és nincs kellő tapasztalata).
Úgy érzem, hogy ehhez olyan csapat kell, akikkel gyakran össze lehet ülni, és van hajlandóság arra, hogy egyetlen játékba rengeteg időt, energiát fektessenek. Tutira megtérülne, de ezek olyan feltételek, amiket kötve hiszem, hogy teljesíteni lehet az én szűkebb és tágabb környezetemet figyelembe véve. Sőt, bevallom, abban sem vagyok biztos, hogy én alkalmas vagyok erre. Imádok játszani, és szeretem a nehezebb játékokat, de nem érzem azt, hogy folyamatosan az ilyen szintű összetettséget keresném. Ugyanis a gondolkodás szeretete mellett én a könnyed szórakozásra is vágyom, és mivel korlátozott szabadidő áll mindenki rendelkezésére, ebben szükség van valami egészséges egyensúlyra.
Mindenesetre a CO2 zseniális játék, nincs kétségem ezzel kapcsolatban, de nem az a típus, ami bármikor, bárhol, bárkivel játszható.
Bevallom, a világ megmentése közben lecsúszott néhány söröcske, és a hőséggel együtt eléggé andalítóan hatott rám a folyékony kenyér, így a következő játékban, a Pandemic: Contagionban én testesítettem meg a dummy playert. Azért vannak halvány emlékeim róla, de tényleg csak egy fokkal voltam aktívabb, mintha csak néző lettem volna.
Azt már előre tudtam, hogy ebben semmi kooperativitás nincs, mi vagyunk a kis víruskák, akik városokat fertőznek meg, lehetőleg minél többet, minél jobban, és nekem egészen konfrontatívnak tűnt, mert egészen meglepő módon valaki beelőzhet, és durvább fertőzést vihet be egy-egy kártyára, mint mások, és ez egészen kellemetlen tud lenni. Igazából egy pörgős, gyors, jópofa játékról van szó, amiben vannak petricsészék, kis műanyag vírusjelölők. Ezek pedig egészen látványossá teszik az egészet. Teljesen korrekt kártyajáték a Contagion, de fillerhez képest jó drága (oké, tudom, hogy volt akció, de most nincs, és a “rendes” ára láttán minimum felszalad a szemöldököm), és úgy érzem, ennél azért vannak jobbak. Ha előkerülne újra, játszanék vele, de nem kezdeményeznék, az biztos. De ez tényleg csak egy felszínes, nem túl megalapozott vélemény, amit elmosódott, halvány emlékfoszlányokból tákoltam össze, ezért nem is merek hosszabban írni róla. Sőt, lehet, hogy ennyit sem kellett volna.
Ez volt múlt héten.


A héten megint kicsit szétszéledt a társaság, de ettől függetlenül előre megbeszéltünk 2 játékot… És végül egyikkel sem játszottunk. Ilyen ez, amikor közben másképpen alakulnak a dolgok. Rugalmasnak kell lenni… Báááááár, lehet, hogy jobb lett volna, ha ragaszkodunk az eredeti tervhez.


A Pantheonról még csak nem is hallottam korábban. Azt láttam BGG-n, hogy 900 környéki a helyezése, és hogy ugyanaz a szerző jegyzi, mint a Stone Age-et. Ez azért jó jel volt. Bár a játékdobozon meg más név szerepelt. Aztán kiderült, hogy ez a mókás kedvű fickó több nevet is használ.
A kinézetért Franz Vohwinkel felelt, akinek a munkáiért én nem vagyok odáig. Teljesen korrekt, minőségi, de valahogy nem az én stílusom. Sokat foglalkoztatott grafikus, úgyhogy kikerülhetetlen, hogy az ember ne fusson bele a munkáiba. A Pantheon dizájnja sem az én világom, no de ez tényleg ízlés kérdése.
A lényeg, hogy átlátható térképen zajlik a küzdelem az istenek kegyeiért. Templomokat építünk, félisteneket fogadunk fel, emlékműveket emelünk oszlopok formájában, bejárjuk a világot. A játék 6 fordulón át tart, és minden fordulóban egy újabb nép jelenik meg a térképen (az előző pedig lehanyatlik) újabb helyszínekkel és lehetőségekkel. Természetesen pontokat gyűjtünk, és akinek a legtöbb lesz, az nyer.

Az egész játékmenet kártyával vezérelt, és mint olyan, nem nélkülözi a szerencsét. Ez persze mindig annak fáj, aki úgy érzi, hogy rosszul járt. Én pl. teljesen úgy éreztem. Hosszú ideig sem pénzt, sem lábakat (amivel utazni lehet) nem húztam, és teljesen beragadtam. Illetve nyilván ez nem igaz, csak más taktikát kellett volna választanom, és valószínűleg nem éreztem rá erre elég gyorsan. Sajnos az utazás nélkülözhetetlen elem, és bár idővel istenek felfogadásával ezt már kártyák nélkül is megtehetjük, a játék korai szakaszában igazán kellemelten volt a hiányuk.
Érdekesség, hogy aki az utazás akciót választja, kap egy bónusz lépést, de ugyanakkor megajándékozza a többieket is az utazás lehetőségével. Ez nagyon felpörgeti a játékot, viszont picit kiegyensúlyozatlannak tűnik, hogy a többi akció (laphúzás, vásárlás) meg nincs hatással a többiekre. Pl. a teljes 5. forduló egyetlen ember lépés akciójából állt (ugyanis azt kihasználva a többiek is elindultak), és ennek a végére az összes felbukkant helyszínt elértük, ami a forduló végét eredményezte. Az mondjuk tetszett, hogy aki előidézi a forduló végét, kap 3 győzelmi pontot, ezzel tulajdonképpen ösztönözve a játékosokat, hogy ne húzódjon el túlságosan egy-egy szakasz.

A fából készült játékelemek egyediek, a pontozófigura nem a megszokott meeple forma, az utazásokat lábnyomokkal lehet jelölni, és az oszlopok is mutatósak.
Összességében a téma szerintem jó, van bőven olyan mechanikai elem, ami érdekessé teszi a játékot, viszont jó szívvel inkább a társasjátékos világban nem nyakig elmerülőknek ajánlanám. Azt hiszem, hogy rutinos, sokat próbált gémereknek ez egy picit középszerű. Viszont olyanoknak, akik már némi összetettségre vágynak, és elfogadható számukra, hogy van szerepe a szerencsének, azoknak családi játékként is jól működhet. Főleg, ha a mitológia, istenek, félistenek közel állnak az érdeklődési körükhöz.
Mivel társaságunk közben öt fősre bővült, így az a döntés született, hogy a Small World Undergrounddal játsszunk. Még nem volt hozzá szerencsém, de a sima Small Worlddel játszottam már párszor, igaz elég régen, de azért voltak halvány emlékeim. Alapvetően túl sok különbség nincs a két játék között. Mechanikailag szinte ugyanaz, annyi, hogy itt a játék elején fent lévő szörnyek legyőzésével varázstárgyakhoz, épületekhez lehet jutni, amelyek a segítségünkre lehetnek. Hmm, nem rossz újítás, de nem éreztem, hogy emiatt érdemes lenne mind a két játékot birtokolni. Kinézetre teljesen ugyanannál a stílusnál maradtak, csak itt kvázi földalatti élet zajlik, ami fogjuk rá, hogy “sötétebb” hangulatú. Igazából szerintem poén. Ami részemről pozitívum, de ha valaki nagyon komolykodó fantasy-re vágyna, akkor nyilván nem ezt a termékcsaládot veszi kézbe.

Amúgy szerintem sokkal több van ebben a játékban, mint elsőre gondolná az ember. Persze, cuki grafikával ide-oda pakolgatjuk az egységeinket, néha nyomorba döntjük őket, újakat választunk, röhögünk a képesség-faj párosításokon, stb., de bizonyos szempontból meg egészen komoly adok-kapok megy. Most először játszottam vele úgy, hogy öten voltunk, és ez konfliktusokat tekintve kedvező volt, mert folyton volt valami érdekütközés, viszont holtidőt tekintve meg nem volt az igazi. Egyáltalán nem tartom szerencsejátéknak, és tudom, hogy igen komoly, kidolgozott stratégiákat lehet felépíteni, ugyanakkor valahogy nem illik a hangulathoz a véres komolysággal megtervezett akciósorozat, főleg, ha az rengeteg időt vesz igénybe. Lehet, hogy csak az én hibám, de ebben a játékban nem érzem, hogy kitöltené a várakozási időt a tervezés. Van olyan társas, ahol pillanatok alatt újra rajtam a sor, és szinte keveslem az időt, amit a tervezésre fordíthattam, de nem a Small Worldben.
Örülök, hogy kipróbálhattam, mindenféleképpen szerettem volna egy próbát tenni az Undergrounddal is, de most nem érzem, hogy lecserélném az alap változatot.
És közben persze itthon is játszunk napi szinten... Nagyon le vagyok maradva a bejegyzésekkel.
Twitter Facebook
0 Comments
Today 10:39 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
6 
 Thumb up
0.25
 tip
 Hide

Joe's Gaming Blog :: Dragon Racer - My Dragon

Joseph Peterson
United States
Round Rock
Texas
flag msg tools
mbmbmbmbmb
A few months back, I watched a preview for a game called Dragon Racer on Kickstarter. It looked very interesting to me so I decided to back it. While looking over the pledge levels, I noticed backers could have the chance to name a dragon. I had to take advantage of this and thought of no other name.

Just now, I've been sent the art of my named dragon, Popo. He's named after my grandfather who passed away about ten years ago and was a lover of dragons. I thought this was such a cool way to forever have him be a part of this project. So here he is: Popo, my dragon.

Twitter Facebook
2 Comments
Today 10:32 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
8 
 Thumb up
 tip
 Hide

Yo dawg, I herd you like gamez :: Stop !

Ze Masqued Cucumber
France
flag msg tools
Protze et Chniaque !
badge
C'est le Gomazio à crête mordorée, dont le cri annonce le soir...
mbmbmbmbmb
Hammer time.1- So I actually could touch this.

"This" being some unreleased minis from an upcoming dungeon crawler, Perdition's Mouth: Abyssal Drift. Let's call it Perdition's Mouth. I guess it will be KS'd later this year.

Timo (BBG user Eridis), one of the designers, GM'd me to ask if I was willing to paint some minis for his future game. I said "yes, I can try, inbetween some other stuff". So he send me several resin minis. Yay.

Disclaimer : I am not affiliated with the publisher. I take no painting commissions, so I paint this stuff for free. Plus I don't know Jack about the game (well, not much. check the BGG page or game's website for more info).

I decided to paint the dudes last, and start with the "scenery" (I suppose they're objective markers or similar).

Here's the first of the series, that I titled :

"Dude chained and impaled on a thorny garden arch"
I've painted the thorns' tips in purple and black, so I should have used another background on the pic. Oh well.

The sculpt is very intricate. Have you noticed the cute tiny little squirrel on the bottom? Tiny, like, 3mm high. Not sure it's a quirrel though, it might be a sumatran rat-monkey.

The pics don't do it justice but the resin cast is neat. Zero bubbles, no noticeable mold flash. As usual when you got a good sculpt and a good resin cast, the mini is top-tier detailed.
This one's multi-parts (even resin vacuum-casting doesn't allow to make a 1-part model with so many undercuts), it came pre-assembled and the joints were invisible.

Anyway, it was a pleasure to paint. I don't know if the final minis will be the same, or injected plastic (if they're the same, miniature painters will be happy).

As I said, I have several other minis from Timo, some are quite stunning, I'll paint them little by little in the coming months.


2- Just before painting the garden arch, I did the -much bigger- Cthulhu Wars Hunting Horrors. I took me a couple of attempts to take a decent pic where most of the colours were visible.


Here's the previous attempt, click if you're curious:
3- Also started 3D-modelling a click-counter for Netrunner.It's card-sized, with 4 articulated half-hexes that you can switch back & forth. The half-hexes are vertical on the render, it will just be their position in the SLS printer (once printed they'll be on one side or another, due to gravity, you know). Still need to add some details, fancy shapes, etc, then order a test print.

Cheers!
Twitter Facebook
2 Comments
Today 9:54 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
2 
 Thumb up
 tip
 Hide

Miniature Games Construction Yard :: Blood on the Streets

Toco

Vlaanderen
msg tools
mb
Because I am planning to actually PLAY some miniature games in August, I'll start building some scenery fast. To stay in the vintage Warhammer 4th Edition style, I'll be using the cardboard scenery published by Games-Workshop.The Warhammer Campaign packs like "Terror of the Lichemaster", "Blood Bath at Orc's Drift" and "Blood on the Streets" are great boxes stuffed with buildings.There's enough to create an entire village! In plastic, this would cost 1000,- Euro nowadays...I've been building myself a large Dwarf army lately (as you have seen in this very blog). So I'll need some buidings from "Warhammer: Grudge of Drong" too.I'm looking forward playing battles in the vicinity of these buildings. Follow my blog for session reports!
Twitter Facebook
0 Comments
Today 9:41 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
 
 Thumb up
 tip
 Hide

The Game Shelf :: Week 10 :- Flash Point: Fire Rescue

Fiona Dickinson
United Kingdom
Southampton
flag msg tools
My most memorable fire? Probably the place on Northfield road. It was a student party, someone left the gas on, someone lit a rollup and the rest is history. Must have been 7 or 8 of them that didn't get out by themselves. I'd just carried a particularly rotund gentleman to the ambulance when Henry radioed through, he'd heard a scream coming from the lounge. I rushed in, smoke so thick you could taste it through the respirator, and you'd only see 10 feet in front of you. I just about reached the lounge door when it blew open in a massive fireball. Time froze for a second, before a scream from inside the room snapped me back to reality. I ran into the bedroom next door and brought my axe down through the plasterboard, squeezed through and surveyed the room. To my left was the shredded remains of a keg, to the right do you know who was screaming? A goddamn TV, they'd been playing a drinking game to the horror channel. I was just about to turn around and leave when I saw her huddled in the corner. She must have been six weeks old, a black lab. The students weren't allowed to keep her, so... ever since then we've been the best of friends. Isn't that right girl?"
*Woof*
Check out the full reviews here;
http://thegameshelf.blogspot.co.uk/2015/07/and-they-called-i...
http://thegameshelf.blogspot.co.uk/2015/07/thoughts-from-yel...

@game_shelf posts on Tuesdays and Thursdays with two different opinions from two halves of a gaming couple.
Twitter Facebook
0 Comments
Today 9:20 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
19 
 Thumb up
 tip
 Hide

It Beats Watching The TV :: Games For A Laugh - 28th July

Stuart Burnham
United Kingdom
Abingdon
flag msg tools
mbmbmbmbmb
A good crowd again this week meant four tables were up and running (eventually, see yesterday's blog post!). We had several pitches for games but not too much love, especially for Martin Wallace as no-one at all wanted to play Discworld: Ankh-Morpork or Onward to Venus (I'm keen to play both another time though!)Please note "'Lil Sebastian" T-Shirt - it's mandatory that at least one person wears a Parks n Rec piece of clothing to games night!


Zombie bashers were keen for another go at Dead of Winter: A Crossroads Game and they set up with the "We Need More Samples" mission, which is one I've played at home before and is a straightforward kill zombie, roll dice with a 50/50(?) chance to collect one of the needed samples. A traitor however could cause a lot of trouble in this one, attracting too many undead and over running the colony....
Another table set up with the charming Last Will, which is a really good fun thematic Euro where you have to try and lose all your money rather than collect it, a bit like Brewsters Millions.Matt had bought along another "oldie but a goodie" in Tikal and set up to go jungle exploring with a couple of other adventuring types. I really want to try some more Kramer (& Kiesling) games such as The Palaces of Carrara and Coal Baron, I do like the look of those two in particular.
Finally Gareth and his good lady wife Nicola taught Nations: The Dice Game to Charlie and me. I think Charlie really enjoyed it (he won) and I had fun too. Having never played the "big" version of the game I had nothing to compare it to or complain about (I've heard and read plenty of grumblings) and enjoyed it for what it is - a solid 30-40 minute filler with some reasonable light strategy. I couldn't read the game state though, convinced that I was in last and yet only finishing 1 point behind Charlie.
*Pro-tip* - get plenty of stone (blue dice) to build the final wonders as they're worth beaucoup VPs and also fight on the knowledge track as well, because that's a big chunk of points throughout the game.Red tint caused by lack of camera skill rather than game condition!


Naturally we finished first so had plenty of time for a full game of Eggs and Empires which Gareth won handsomely after a 54(!!) point haul in the first round. Charlie then took himself off to his favourite corner and got playing Onirim (second edition) again. He's finding plenty of enjoyment in solo games, and I've also just picked up Sylvion for him to take away on holiday.The rest of us played several hands of Spyfall with players joining as their games concluded. (I neglected to find out what happened in the other games although I do know that Dead of Winter finished with a completed mission and a couple of personal goals met.)
It can be tricky to ask (and answer) the right questions in Spyfall, but we've found that if you can work a pun into what you say, without being too obvious that does work well (eg, location "The Theatre", question "How would you say people act at this location...?"). We did have great fun when David, clearly the spy, gave some very confident (and very off the mark) answers and followed them up with a question about the weather (for an indoors location)!

I think this game will have some legs in this group, it's easy to drop in and out of and certainly benefits from repeat plays with the same people. Familiarity with the locations will, probably, in time lessen the fun but until then there's going to be a sweet spot of for a few months for us to enjoy.
Twitter Facebook
0 Comments
Today 6:25 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
24 
 Thumb up
1.00
 tip
 Hide

Every Man Needs A Shed :: Writer of Wrongs

Anthony Boydell
United Kingdom
Newent. Glos
Unspecified
flag msg tools
designer
mbmbmbmbmb
Is it a berk?

Is it a pain? No, it's...

ShedMan!

Writer of Wrongs!

The Meeples' Champignon!

ShedMan!

I'll just leave these here. Feel free to use them when replying in the Forums!


Angry Mode:
Initiated by low ratings
of his games, low blood
sugar and people who use
the word 'there' when they
mean 'their' (and vice versa).Sad Mode:
Initiated by low ratings
of his games, no more
biscuits left in the tin
and that bit at the end of
The Railway Children*I am weeping as I type this caption. Every. Bloody. Time.Surprised (in a good way) Mode:
Initiated by not-low ratings
of his games, Keyflower expansion
announcements and Lasagne for
supper.Sleep Mode:
Initiated byzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....
Twitter Facebook
6 Comments
Today 6:21 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
2 
 Thumb up
 tip
 Hide

Board Game Vlog :: Board game vlog with Maggibot-- Florenza!

Marguerite Cottrell
United States
Seattle
WA
flag msg tools
mbmbmbmbmb
[vimeo=IhiV1sXuMDw]

Found Florenzato be a beautiful, unique game-- the artists start becoming rather scarce though toward the end. If the graphic design was clearer or cleverer it could be a big hit!

I hit upon DRCongoquickly-- though i only played it once so far, will report back after future plays

La Granja was rather neat-- yep.

so many first plays this week-- more insights after more plays!
Twitter Facebook
1 Comment
Today 6:07 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
73 
 Thumb up
 tip
 Hide

BoardGameGeek News :: Plaid Hat Games Bought by F2Z Entertainment

W. Eric Martin
United States
Apex
North Carolina
flag msg tools
admin
designer
During set-up day at Gen Con 2015, Canadian company F2Z Entertainment — parent company of Z-Man Games, Filosofia Éditions and Pretzel Games — announced that it had purchased U.S. publisher Plaid Hat Games.

Plaid Hat Games will continue to operate as a design and development studio, with the newly formed F2Z USA Corp. managing logistics, sales and marketing. In a press release announcing the deal, PHG studio manager Colby Dauch wrote, "Plaid Hat Games has always put a strong focus on the design and development process of making board games and the skill set of the team at Plaid Hat Games reflects that focus. As Plaid Hat Games has grown, the other aspects of the board game publishing business have devoured more and more of the team’s time and attention. This acquisition by F2Z Entertainment allows the Plaid Hat Games’ team to turn their attention back to what they do best..."

The press release noted that "[s]ome titles currently in the Plaid Hat Games catalog will also be gradually integrated into the F2Z Digital Media branch". F2Z Entertainment has an in-house digital media division responsible for its Pandemic iOS app, and at Gen Con 2015 F2Z marketing and communication manager Lyne Bouthillette told me that the digital media group is involved with additional work on Pandemic right now — more news on that from the iOS Board Games blog at a future date — but after that certain PHG titles might be good candidates for a digital transformation.

Starting in 2016, all titles from Plaid Hat Games will be released in French by Filosofia. (Summoner Wars and Mice and Mystics have previously appeared in French editions from Filosofia, but no other PHG titles have done so.) Bouthillette told me that F2Z is also working directly in-house to create simultaneous releases in both German and Dutch for titles from Z-Man Games and Plaid Hat Games, based on the strength of those two markets worldwide compared to other countries.
Twitter Facebook
25 Comments
Today 3:31 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
17 
 Thumb up
5.00
 tip
 Hide

Glass Bead Boardgames :: It's finally done!

Allen OConnor
United Kingdom
Widnes
Cheshire
flag msg tools
Read my blog
mbmbmbmbmb


I'm not even going to pretend that this post is about board games. It isn't. I've just handed in my last piece of uni work for the year and I'm feeling euphoric! I just thought that I would share this moment with you.
Twitter Facebook
4 Comments
Today 2:45 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls

1 , 2 , 3 , 4 , 5  Next »  [3692]

Front Page | Welcome | Contact | Privacy Policy | Terms of Service | Advertise | Support BGG | Feeds RSS
Geekdo, BoardGameGeek, the Geekdo logo, and the BoardGameGeek logo are trademarks of BoardGameGeek, LLC.