$25.00
$32.00
$22.00
$35.00
First Impressions on games. Initial ratings / Παίξατε κάτι για πρώτη φορά;Πείτε δυο λόγια και δώστε μια βαθμολογία! (Λίστα)
Ioannis Reppas
Greece
Athens
flag msg tools
mbmbmbmbmb
Recommend
128 
 Thumb up
6.17
 tip
 Hide
This geeklist serves as a collection of comments, first impressions and initial ratings from members of the Greek Guild, after initial play of a game. Mostly in Greek but English comments are also welcome. Avoid off-topic comments please!

Το αρχικό θέμα από όπου ξεκίνησε αυτή η λίστα μπορείτε να το βρείτε εδώ:
http://www.boardgamegeek.com/thread/403913/paixate-kati-gia-...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Για να μην γίνει η λίστα 500 σελίδες, ΠΡΙΝ γράψετε κάποιο σχόλιο για κάποιο παιχνίδι και δημιουργήσετε καινούρια καταχώρηση ΕΛΕΓΞΤΕ αν υπάρχει ΗΔΗ καταχώρηση για το παιχνίδι αυτό.

(Πατώντας εδώ βλέπετε όλη τη λίστα με συμπυκνωμένη μορφή μόνο με τους τίτλους των παιχνιδιών http://www.boardgamegeek.com/geeklist/146597?titlesonly=1 )

Αν υπάρχει, ΜΗΝ κάνετε καινούρια καταχώρηση αλλά προσθέστε την άποψή σας από κάτω από την υπάρχουσα καταχώρηση σαν σχόλιο. Ευχαριστώ.


Περιεχόμενα:

# A Β C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZYour Tags: Add tags
Popular Tags: rating [+] [View All]
 • [+] Dice rolls
[1]  Prev «  38 , 39 , 40 , 41 , 42  Next »  [42] | 
1001. Board Game: Warhammer 40,000: Conquest [Average Rating:7.58 Overall Rank:459]
Alexandros Boucharelis
Greece
Drama
flag msg tools
designer
I hate the new UI! once the new site goes live, I'm certain I'll find myself using BGG less.
mbmbmbmbmb
mpampanatsa wrote:
Έπαιξα conquest .

Έχουμε ακριβό στρατό .

Θα ξαναπαίξω σίγουρα .

Ευχαριστώ προσωπικέ μου παιχνιδογνώστη .


http://boardgamegeek.com/article/17210083#17210083

Bowmangr wrote:


Έπαιξα λιγάκι να δω τη νέα τρέλα που κυκλοφορεί στους κύκλους των καρτοπαίχνιδων και για να δω αν χάνω τίποτα που δεν ασχολούμαι. Έχω θέσει βέτο να ασχολούμαι με ένα living παιχνίδι τη φορά οπότε όσο παίζω Νετράνερ, πρέπει κάτι να το ξεπεράσει για να το αντικαταστήσει. Παράλληλο παίξιμο δεν υφίσταται γιατί κατά βάθος είμαι boardgamer όχι cardgamer και έχουμε και δουλειές.

Οπότε παρτιδούλα by the book δηλαδή Space Marines vs Orks να δουμε τον μηχανισμό του παιχνιδιού.

Πλανήτες στη σειρά, πολεμάμε έναν έναν για να τον κατακτήσουμε {conquest, το λέει και το όνομα του} και όποιος μαζέψει τρία ίδια σύμβολα από αυτά που αναγράφονται στους διάφορους πλανήται κερδίζει. Απλό, κατανοητό, ξενέρωτο...

Κάθε παίκτης έχει resources, κάθε κάρτα έχει κόστος σε μάνα resources και υπάρχουν πολλών ειδών κάρτες όπως creatures Army Units και Instants Events, Enchantments Attachments κτλ.

Κάθε μονάδα έχει Attack και Health νούμερα και διάφορες ιδιότητες όπως Flying Flying , First Strike Ranged Attack και άλλα πολλά.

Ξοδεύομε φράγκα, κατεβάζουμε μονάδες και κάρτες κάτω που μας δίνουν μαγκιές ή απλά δέρνουν ή και τα δύο προσπαθώντας να προετοιμάσουμε το έδαφος για μάχη στον εκάστοτε πλανήτη που πολεμάμε ή να κατεβάσουμε μονάδες με command ιδιότητες για να "κατακτήσουμε" τα αγαθά που μας δίνει στην command phase του παιχνιδιού.

Μετά τυπική μάχη "το ατάκ μου σκίζει το Health σου" κτλ, ο τελευταίος επιζών παίρνει τον πλανήτη και μετά πάμε για τον επόμενο.
Εαν ο Warlord {unit που ξεκινάει απευθείας μέσα στο παιχνίδι και αντέχει περισσότερες ξυλιές από το σύνηθες} που έχει κάθε παίκτης ψοφήσει στο ενδιάμεσο, χάνουμε αμέσως.

Αυτό είναι το παιχνίδι αλλά όπως σε κάθε card game όλα αυτά είναι εύπλαστα και μεταβάλλονται από τους κανόνες που γράφουν οι κάρτες και προφανώς υπερισχύουν των βασικών κανόνων που λέει το manual.


Σε γενικές γραμμές, το παιχνίδι μου φάνηκε, αν δεν το καταλάβατε ήδη, μια χρυσή μετριότητα. Το έχουμε ξαναδεί πολλάκις το έργο, μου δίνει την εντύπωση ότι εδώ η FFG απλά επαναπαύτηκε στο ότι το παιχνίδι έχει το universe-"κότα με το χρυσό αυγό" του Warhammer40K για να κάνει πωλήσεις χωρίς να χρειαστεί να κουραστεί ιδιαίτερα.
Το παιχνίδι επίσης θυμίζει κλασσικούς {και δοκιμασμένους} μηχανισμούς Magic και παρεμφερών παίγνιων που τα έχουμε δει και ξαναδεί αλλά αυτή τη φορά αντί να σε δέρνει το 8/8 Dragon που κατεβαίνει με 6 mana, σε δέρνει το 8/8 Dreadnought που κοστίζει 6 resources.
Αυτή η δοκιμασμένη συνταγή τυλιγμένη πακέτο με το επίσης δοκιμασμένο universe του Warhammer40K είναι που κάνει το παιχνίδι βατό και θεωρώ ότι θα πουλήσει σε πολύ κόσμο που δεν έχει φάει ακόμα burnout από τη δέκατη παραλλαγή του ίδιου gameplay που έχουμε φάει στη μάπα εδώ και 2 δεκαετίες σε videogame card games, TCGs και τώρα LCGs.

Πεπατημένη λοιπόν για την FFG που ουσιαστικά της έλειπε νομίζω ένα Magicοειδές παιχνίδι από τη στρατιά των LCG της και αποφάσισε να το πραγματοποιήσει με το Conquest. Από επιχειρηματική άποψη, είναι άψογη κίνηση, από παικτική άποψη παίρνει ένα μεγάλο χρυσό meh από μένα.

Θεωρώ ότι το παιχνίδι θα έχει μεγάλη πέραση σε άτομα παλαίουρες των cardgames που ακόμα δεν έχουν φάει burnout και τα οποία μπορούν να παίζουν παραλλαγές του Magic μέχρι να πεθάνουν χωρίς να βαρεθούν {βλέπε 80% των card gamers} ή σε εντελώς καμμένα άτομα με το Warhammer που θα έπαιζαν και Warhammer Μonopoly. Προσοχή δεν το θεωρώ κακό, απλά σας λέω τι κόσμο πιστεύω ότι θα μαζέψει το εν λόγω παίγνιο.
Φυσικά, θα μαζέψει και άτομα που ανήκουν στο cult of the new, "να παίξω ότι καινούριο βγαίνει", άτομα που έχουν βαρεθεί τα άλλα τους card games και θέλουν να παίξουν κάτι άλλο ή καινούρια άτομα που δεν έχουν καμία επαφή με card games και οι βατοί κανόνες του παιχνιδιου τους ιντριγκάρουν. Αυτή η δεύτερη κατηγορία παικτών, που θα έρθει μάλλον από σπόντα μπορεί να λακίσει γρήγορα όταν η πόρωση του καινούριου ξεφτίσει και μείνει μόνο η ουσία η οποία δεν φάνηκε να λέει και πολλά δυστυχώς.

Να αναφερθώ στο ένα και μοναδικό πράγμα που μου έκανε εντύπωση και θεωρώ ότι είναι μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την FFG εαν δεν το "δανειστεί" ως ιδέα για κάποιο standalone boardgame της αύριο μεθαύριο.

Στην command phase, όταν κερδίσεις στο command, παίρνεις ότι υλικά σου δίνει ο πλανήτης. Τα υλικά είναι α} κάρτες και β} resources.
Όταν το διάβασα εντυπωσιάστηκα, το παιχνίδι αντί να σου δίνει λεφτά και κάρτες σε αναγκάζει να πας να παλέψεις να τα πάρεις μόνος σου για να αναπτυχθείς! Φανταστείτε την απογοήτευση μου όταν διαβάζοντας παρακάτω είδα ότι στο τέλος κάθε γύρου και ανεξάρτητα από το τι έχεις κάνει, σου δίνει 4 φράγκα και 2 κάρτες. Τι fail ευκαιρία να δημιουργήσει ένα δυναμικό μηχανισμό η FFG που θα αναγκάζει τους παίκτες να παλεύουν για υλικά.
Καταλαβαίνω γιατί το έκαναν στο καρτοπαίχνιδο, εξάλλου πρέπει η παρτίδα να τελειώνει στο μισάωρο για να παίζει τουρνουά αλλά ο ίδιος μηχανισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιτραπέζιο area control και να είναι τούμπανο. Κρίμα. Ελπίζω να τον εφαρμόσουν τον μηχανισμό αυτόν κάπου αλλού γιατί χαραμίζεται στο Conquest.


Εν κατακλείδι, κακό παιχνίδι δεν είναι, ουάου επίσης δεν είναι. Είναι τυπικό card game με πράγματα που τα έχουμε φάει με το κουτάλι. Σε "παλιούς" που θέλουν να είναι σε comfort zone και σε καινούριους που δεν έχουν καθόλου αίσθηση burnout θα αρέσει. Οι υπόλοιποι μπαα... {και ιδιαίτερα οι BOARDgamers, που όπως έχω γράψει αλλού δεν είναι το ίδιο πράγμα με cardgamerάδες, δείτε το πιο διεξοδικά πριν χωθείτε}.http://boardgamegeek.com/article/17409950#17409950

Aπο τον Vexation Review εδώ:

http://boardgamegeek.com/thread/1221961/warhammer-conquest-m...

Thread, συζήτηση για το παιχνίδι εδώ:https://www.boardgamegeek.com/thread/1252210/warhammer-40k-c...
6 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1002. Board Game: Warhammer Quest: The Adventure Card Game [Average Rating:7.93 Overall Rank:377]
Alexandros Boucharelis
Greece
Drama
flag msg tools
designer
I hate the new UI! once the new site goes live, I'm certain I'll find myself using BGG less.
mbmbmbmbmb
MountainRoot wrote:


Ουσιαστικά είναι μία πολύ καλή μίξη του Death Angel με το LoTR LCG....Σε όσους αρέσουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια τότε νομίζω οτι θα τους αρέσει και το εν λόγω παιχνίδι.

Μηχανισμός:
Ο βασικός μηχανισμός είναι οτι έχεις 4 actions μπροστά σου.
- Attack,
- Explore (οπου προχωράς στα locations για να φτάσεις στο τελευταίο όπου και τελειώνει το quest)
- Rest, heal
- Aid, δίνεις +1 επιτυχίες στoυς συμπαίκτες σου.
Βέβαια ο κάθε χαρακτηρας εχει ιδιαίτερες κάρτες που κάνουν και άλλα πράγραμα εκτός απο τα βασικά απο πάνω.
Η λογική είναι οτι μία απο αυτές τις action κάνει ready όλες τις προηγούμενες. Οπότε η πρώτη βασική στρατηγική είναι το πότε θα κάνεις την κάθε action γιατί χρειάζεται χρόνο μέχρι να μπορέσεις να την ξανακάνεις και ο συντονισμός αυτών με τους συμπαίκτες σου. Παράδειγμα στον πρώτο γύρο κανεις attack και μένει exhausted…..στον επόμενο γύρο έχεις 3 action να διαλέξεις οπότε διαλέγεις το Rest και μένει και αυτό exhausted οπότε στον επόμενο γύρο ας πούμε οτι απο τα δύο action που σου μένουν επιλέγεις το Aid που κάνεις και ready όλες τις κάρτες σου και ετσι τις ξεταπάρεις ολες και πάμε πάλι απο την αρχή. Ο κάθε χαρακτήρας έχεις διαφορετική κάρτα που κάνεις restore όλες τις κάρτες.
Απο κει και πέρα υπάρχουν και αντικείμενα και event deck.

Συνήθως οι αποστολές είναι οτι πρέπει να περάσεις απο 4 τοποθεσίες και στην τελευταία να κάνεις κάτι ή να σκοτώσεις κάποιον.

Περιεχόμενα:
Ζάρια custom για τους καλούς και κακούς...κάρτες μίκρες και μεγάλες, μερικά κλασικά τοκενς και μία μεγάλη κάρτα για να δείχνει το quest.

Artwork:
Συνηθισμένο πολύ καλό επίπεδο της FFG

Αποστολές και Καμπάνια:
Το παιχνίδι έχει μέσα 5 αποστολές που συνδέονται και μία που είναι απλά μία που κρατάει πολύ ώρα (3 ώρες απο ότι λενε) που είναι και καλά η generic. Τις 5 αυτές αποστολές πρέπει να τις παίξεις με την σειρά. Ένα γιατί συνδέονται με το ότι εξαρτάτε αν είσαι επιτυχής ή όχι σου λέει τι αντίκτυπο έχεις στην επόμενη...πχ αν καταφέρατε την αποστολής ένα στην 2 βγάινουν 3 κακοί επιπλέον και κερδίζετε και ένα όπλο ενώ αν την χάσατε βγαίνουν 5 κακοί στην επόμενοι και δεν κερδίζετε όπλο....τέτοιου τύπου είναι τα rewards. Προσοχή πάντα προχωράτε στην επόμενη αποστολή.....απλά θα είναι πιο δύσκολη να βγει η επόμενη και οι μαλακίες θα μαζεύονται...δεν είναι δηλαδή οτι θα παίζετε μεχρι να βγει...απλά αν πεθάνετε όλοι σε μία αποστολή τότε εκτελείτε το ΚΑΚΟ αποτέλεσμα και πάτε στην επόμενη.
Επίσης ανάμεσα στις αποστολές μπορείς να κάνεις level up οπου και παίρνεις advanced καρτες και αυξάνεις το πόσα αντικείμενα μπορείς να μεταφέρεις κτλ.....
Γενικά δεν είναι δυνατόν να παίξεις χωρίς σειρά τις αποστολές πχ να πας να παίξεις την Νο3 ας πούμε....(ενταξει λογικά μπορείς να πεις οτι θα κανεις τα level up και να θεωρήσεις οτι εχεις χάσει όλες τις προηγούμενες αλλά γενικά το παιχνίδι δεν το λέει είναι home rule.). Φυσικά οι αποστολές είναι αυξανόμενης δυσκολίας και σε τοποθεσίες και σε εχθρούς.

Φωτο Διπλα: Κάτω βλέπετε τις 4 action cards του Priest. Η Battle Prayer είναι που σηκώνει όλες τις άλλες. Επίσης οι εχθροί έχουν τον μπλε αριθμό είναι το πόσο ζημιά κάνει και ο κόκκινος η ζωή του. Απο κάτω έχει το τι κάνει οταν κάνει activate και special abilities. Τέλος βλέπετε το location και ο αριθμός κάτω αριστερά (το 7) είναι το πόσα progress tokens θέλει για να φύγει...τώρα έχει ήδη 3 επάνω και θέλει αλλα 4.


Χρονική Διάρκεια:
To κάθε ένα απο τα 5 quest νομίζω οτι παίρνει 45λεπτά με 1μιση ώρα....οπότε για να παίξετε με την μία όλο το campaign θα σας παρει κανα 5ωρο με 6.....
Προσοχή: Μπορείς να σώσεις το παιχνίδι ανάμεσα στις αποστολές....εχεις χαρτί με το τι εχει ο καθένας και που είναι σε στατιστικά και απλά το συνεχίζεις απο κει.


Player Elimination:
Αν πεθάνει ένας χαρακτήρας τότε μέχρι ανενεργός μεχρι το τέλος την αποστολής και απλά εμφανίζεται στην επόμενη αλλά ναι αν πεθάνει μέσα στην αποστολή τότε περιμένει να τελειώσει. Βέβαια αν πεθάνει έστω και ένας το παιχνίδι δεν κάνει scale στο τωρινό αριθμό παικτώ και το λογικό είναι είτε να είστε ήδη προς το τέλος του παιχνιδιού είτε να χάσουν μετά οι επόμενοι παίκτες.


Κανόνες:
Ναι η FFG έκανε πάλι το θαύμα της. Οι κανόνες δεν είναι οτι είναι χάλια απλά λείπουν κομμάτια με απορίες....εχουν ήδη απαντηθεί αρκετά αλλά περιμένουμε και το επίσημο FAQ. Το καλό είναι οτι τα αδέρφια που το έφτιαξαν απαντούν σε αρκετές απο τις ερωτήσεις εδώ στο BGG. Έχεις μωρέ αυτό το κλασικό των ameritrash που πρέπει οταν έχεις το Χ αντικείμενο στην Ψ αποστολή με τον Ζ Ηρωα τι κάνουμε που αντικρούει το ένα το άλλο???? Δεν είναι τόσο συχνό αλλά υπάρχει.
Γενικά όμως επειδή έχει βάλει μέσα ένα how to play tutorial και ένα με κανόνες βιβλίο που τους γράφει γενικά είναι ένα οτι να’ναι λίγο.....οπότε αν κάποιος το ξεκινήσει να το προσέξει πολύ γιατί είναι πολύ πιθανόν να κάνετε βασικά λάθη...λόγω του οτι το τι ισχύει θα είναι σε άλλος μέρος των κανόνων....πολλοί έχουν παίξει παρτίδες που είπαν οτι είναι πανεύκολο ή πανδύσκολο για να βρούμε μετά οτι κάνανε λάθη σε βασικούς κανόνες.


Scale μεταξύ των παικτών:
Είναι δύο οι μεγάλες αλλαγές σύμφωνα με τους παίκτες. Η πρώτη είναι οτι ο κάθε Ηρωας εχεις 3 διαφορετικές ζωές ανάλογα με τους παίκτες παράδειγμα για να καταλάβετε τα μεγέθη είναι οτι με 2 παίκτες ο ένας Ηρωας έχει 25 ζωή με 3 παίκτες έχει 17 και με 4 παίκτες έχει 12....οπότε ανάλογα τον Ηρωα και τον αριθμό των παικτών έχει και ανάλογη ζωή.
Το άλλο και βασικό είναι οτι με 4 παίκτες ο κάθε παίκτης έχει ένα action πριν τελειώσει ο γύρος των παικτών...με 3 παίκτες έχουν όλοι απο ένα action και ο πρώτος παίκτης έχει ακόμα ένα. Στος δύο παίκτες έχουν απο 2 action ο καθένας.


Σολο Παιχνίδι:
Το σολο του είναι οτι πρέπει να έχεις απο 2 Ηρωες το λιγότερο. Δες απο πάνω τι σημαίνει 2 Ηρωες. Για παραπάνω ήρωες πάλι γίνεται αλλά νομίζω οτι γίνεται αρκετά μπελαλίδικο αλλά όχι κάτι που δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε αλλά το σόλο είναι ακριβώς όπως και με τους δύο παίκτες.

Theme:
Γενικά έχει ωραία κλασικά quotes και οι ιστορίες έχουν μία λογική αλλά μην περιμένετε και πολλά λόγω του abstract συστήματος.

Άποψη:
Γενικά το παιχνίδι είναι ακριβώς αυτό που περιμένετε απο την περιγραφή και τα βίντεο είναι μία μίξη του Death Angel και του LoTR και το κάνει και πολύ καλά. Βρήκα πολύ ωραίο το σύστημα και το πως να βρω την maximize κίνηση αλλά κυρίως το να πρέπει να υπολογίσεις τις κινήσεις σου στο μέλλον. Τα ζάρια υπάρχουν και πεφτουν αρκετές φορές αλλά οι στατιστικές είναι τέτοιες που δεν σε χαλάνε επειδή είναι custom (παραδειγμα στων καλών η επιτυχία είναι σε 5 απο τις 6 πλευρές απλά σε μερικές πλευρές έχουν παραπάνω πράγματα)....γενικά δεν είδα μεχρι στιγμής τουλάχιστον κάτι που να με χαλάει σε επίπεδο ισορροπίας...δεν ξέρω τι γίνεται αν αποτύχεις σε όλες τις αποστολές. Η δυσκολί επίσης είναι σε ωραία challenging επίπεδα αν και δεν εχω δοκιμάσει με όλους τους αριθμούς παικτών και με όλους τους συνδιασμούς Ηρώων πχ απο οτι λένε ο Μαγος σε 2 παίκτες είναι λίγο χάλια.....δεν ξέρω.

Το παιχνίδι το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ, είναι σχετικά γρήγορο (οχι filler) με απλούς κανόνες (μεχρι να τους βρεις) έχει campaign Και ωραία ιστορία να πει και ο συνδιασμός των καρτών είναι επίσης πολύ όμορφος. Ειλικρινά δεν εχω κατι κακό να του προσάψω πέρα απο το θέμα των κανόνων και το ότι κλασικά θα θέλαμε περισσότερες ιστορίες στο πρώτο κουτί. Θα δει πάρα πολλές παρτίδες.
Ηρθε να γεμίσει ένα ωραίο κενό μεταξύ των δύο αυτών παιχνίδιών που είπα στην αρχή.

Βαθμολογία 8.5/10


Υ.Γ. Είναι συνεργατικό με κανένα κρυφό στοιχείο οπότε ΝΑΙ μπορεί να τεθεί θέμα alpha player αν και δεν το νομίζω λόγω θέματος και αρκετών ζαριών αλλά οι πληροφορίες είναι όλες ανοιχτές.....NasosP για σένα το λέω


https://www.boardgamegeek.com/article/21202334#21202334
6 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1003. Board Game: Warhammer: Diskwars [Average Rating:7.42 Overall Rank:695]
Panagiotis Zinoviadis
Greece
Thessaloniki
flag msg tools
designer
Among the Stars:The Ambassadors
mbmbmbmbmb
Πρώτη παρτίδα χτες και είμαι τρομερά εντυπωσιασμένος.

Το παιχνίδι καταφέρνει να πιάσει όλο το flavor του tabletop miniatures game με πολύ λιγότερα έξοδα και πολύ λιγότερο παίδεμα.

Και πάνω από όλα, με πολύ πιο streamlined gameplay και καλύτερο ruleset.

Το βασικό κουτί περιέχει 4 στρατούς και ότι χρειάζεσαι για να παίξεις. Μπορούν να βγούν πολλά παιχνίδια μόνο από αυτό (οι 4 φυλές παίζουν ενετελώς διαφορετικά) και αν αρέσει σε κάποιον, συνεχίζει και με τα expansions ή περιμένει μόνο τα deluxe expansions.

Έπαιζα το παλιό Diskwars πριν γίνει εντελώς σπασμένο με μερικούς δίσκους που έβγαλαν και ομολογώ ότι το συγκεκριμένο είναι πολύ πολύ καλύτερο.

Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε. Μπορεί να ξενίσει το flip flip στην αρχή αλλά το παιχνίδι έχει πολύ βάθος και ο τρόπος που κάνεις activate τα units είναι πρωτότυπος και πολύ έξυπνος.

9/10 για την ώρα. Ναι, θέλω να ξαναπαίξω σύντομα.

(Blood for the blood God, του έκανα summon έναν bloodthirster στο καρκάλι και πάει ο ήρωάς του. Αυτά είναι....)
6 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1004. Board Game: Warhammer: Invasion [Average Rating:7.30 Overall Rank:313]
Evangelos Foskolos
Greece
Athens
flag msg tools
designer
Keep on Gaming
badge
mbmbmbmbmb
Με το που το έπαιξα αμέσως κοίταξα πόση επεκτασιμότητα έχει για να το κοιτάξω για αγορά. Όταν είδα όμως πόση εξέλιξη είχε ήδη αποφάσισα να το αναβάλω.Παρόλα αυτά το θεωρώ σαν ένα από τα καλύτερα LCG και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον τον ενδιαφέρει αυτό το στυλ και θέλει να επενδύσει.Βαθμολογία 8.5/10
4 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1005. Board Game: Warmachine: High Command [Average Rating:6.31 Overall Rank:3141] [Average Rating:6.31 Unranked]
Andreas Artdicted
Greece
Athens
Peristeri
flag msg tools
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΣΚΟΛ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΛΙΩΣΕΙ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ
mbmbmbmbmb
Καρτοπαίχνιδο.
Διαλέγεις μια από τις τέσσερις φυλές (ορκ κλπ) και κάνεις ένα ελαφρό deck construction, ανάλογα με τους warlocks που θα διαλέξεις. Από τους 5-6 διαθέσιμους σε κάθε φυλή διαλέγεις 3, παρέα με το deck τους.

Και στην συνέχεια το παιχνίδι γίνεται deck building.
Ξεκινάς με 12 βασικές κάρτες και ανοίγουν στο κέντρο locations όσα και ο αριθμός των παιχτών.
Στο πέρας κάθε γύρου (αφού παίξουν όλοι οι παίχτες) ανοίγει ένα event με ένα effect για τον επόμενο γύρο. Τυχαία θα μπει και το event που λήγει το παιχνίδι σε έναν από τους 11-15 γύρους.

Νικητής είναι αυτός που στο πέρας του παιχνιδιού θα έχει τα πιο πολλά victory points. Πώς τα κερδίζεις; Με δυο τρόπους.
E Οι κάρτες που αγοράζεις για να φτιάξεις το deck σου έχουν αξία σε vp (θυμηθείτε, ο καθένας αγοράζει από το δικό του deck, που έχει κάνει construct στην αρχή του παιχνιδιού).
E Τα locations που είναι στο κέντρο δίνουν vp. Πώς τα κερδίζεις; Απλό, αρκεί στο τέλος του γύρου να έχεις σε κάποιο location 2 παραπάνω κάρτες από κάθε άλλο παίχτη. Απλό βέβαια δεν είναι να το πετύχεις.

Κατεβάζουμε λοιπόν ο καθένας στην σειρά του τα κέρατά του σε όποιο location θέλει, κάτι σαν revolver ή blood bowl ένα πράγμα και τσουλάει το παιχνίδι.

Και τα παιχνίδια αυτά είναι ρε γαμώτο πάρε μου την ψυχή. Τα ευχαριστιέμαι. Είναι βέβαια αυτό ένα τσακ πάνω από πλευράς πολυπλοκότητας σε σχέση με τα προαναφερθέντα (έχεις και τους 3 warlocks που σου δίνουν κάποια bonus) αλλά παραμένει σχετικά απλό.

Δυο αρνητικά για πολύ κόσμο.

E Όταν δεν είναι ο γύρος σου, δεν κάνεις απολύτως τίποτα. Respond μηδέν. Ότι παπάδες και να σου κατεβάσει ο άλλος, απλά κοιτάς. Σίγουρα αυτό αποθαρρύνει πολύ κόσμο. Αν συμβιβαστείς με αυτό στο διπλό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν παίξεις όμως τετραπλό, δεν ξέρω, ίσως προλαβαίνεις να καθαρίσεις το ψυγείο, να φτιάξεις παγάκια και να προλάβουν να παγώσουν, δεν ξέρω ξαναλέω.

EE Οι καρτες έχουν δυο κόστη. Ένα μεγάλο(rush) για να βάλεις την κάρτα από την αγορά σε ένα location απ'ευθείας, και ένα μικρότερο(purchase), για να το βάλεις στο discard σου και όταν σου έρθει να το ξαναπληρώσεις για να το παίξεις. Ουρλιαχτά απογοήτευσης εδώ, αν είναι δυνατόν να πληρώνεις την ίδια κάρτα δυο φορές. Εγώ πάντως στο 90% έπαιζα με rush. Γιατί η διαφορά στην τιμή δεν είναι διπλάσια (9 και 6 π.χ.),άρα εκεί σε οδηγεί το παιχνίδι.

Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις, εγώ το ευχαριστήθηκα. Καλά το artwork παίρνει σκαλπ
5 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1006. Board Game: Warrior Knights [Average Rating:6.89 Overall Rank:663]
Alexandros Boucharelis
Greece
Drama
flag msg tools
designer
I hate the new UI! once the new site goes live, I'm certain I'll find myself using BGG less.
mbmbmbmbmb
Ο λογος για το Warrior Knights
Πω πω, τι καψιμο εφαγα, μετα απο 7 ωρες παιχνιδιου (1 ωρα περιπου το στησιμο) τελειωσα την παρθενικη μου σολο παρτιδα με 4 παικτες. Αφου ειχα μελετησει τα βιδεος του εξισου καμμενου φιλοσοφου
Enrico Viglino
United States
Phoenix, AZ
Arizona
flag msg tools
Silenced - BGG's moderation policies have driven me completely from here
badge
http://thegamebox.gamesontables.com/
mb
και ειχα διαβασει εξονυχιστικα τους κανονες αποφασισα να το δοκιμασω.
Το παιχνιδι ειναι εξαιρετικο και μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις. Ειναι σωστη η αποψη που λενε ότι το παιχνιδι με τον βασικο μηχανισμο του τιμωρει τους παικτες που επιζητουν τις συγκρουσεις μεταξυ τους, αφου οι υπολοιποι ειναι ανενοχλητοι να μαζευουν τα βικτορυ ποιντς τους. Παρολα αυτα το βρηκα αρκετα ενδιαφερον το ολο στησιμο καθως και τον πολυπλευρο μηχανισμο του με διαβουλευσεις, ψηφοφοριες, τζογο με τις εμπορικες αποστολες, τα παρα πολυ ωραια τυχαια γεγονοτα καθως και τον εξαιρετικο τροπο μαχης για καταληψεις πολεων ή μαχων στο ανοιχτο πεδιο της μαχης.
Βαθμολογια για αρχη τουλαχιστον 8.5 με ανοδικες τασεις.
πωπω το κεφαλι μου ειναι ντιρλα...

Ημερομηνια 9 Μαρτιου 2012
6 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1007. Board Game: Warriors of God [Average Rating:7.41 Overall Rank:793]
War Weasel
Greece
Thessaloniki
flag msg tools
mbmbmbmbmb
100ετης πολεμος Γαλλιας-Αγγλιας 1337 με 1453 αν και το παιχνιδι καλυπτει και συρραξεις σε λιγο προγενεστερες χρονολογιες με ιστορικο νικητη τη Γαλλια, γεγονος που προκαλεσε εσωτερικες συγκρουσεις στην ηττημενη Αγγλια, πυροδοτωντας ετσι τον, επισης πολυ διασημο, πολεμο των Ροδων.

Πολυ ομορφος χαρτης με feeling παλιας περγαμηνης, χωρισμενος σε περιοχες οπως Νορμανδια, Φλανδρα, Βουργουνδια, Σκοτια κλπ, σε μεταφερει στο κλιμα της εποχης. Μεγαλα και ευαναγνωστα counters με τους leaders και το στρατο κανουν το παιχνιδι ακομα πιο ευχαριστο.

Οι παικτες παιρνουν τον ρολο της μιας ή της αλλης παραταξης και διοικουν στρατους οι οποιοι ηγουνται απο ευγενεις (κοινως leaders) και απαρτιζονται απο footmen, archers, knights και τα πρωτα κανονια για τις πολιορκιες. Πολυ απλοι και κατανοητοι κανονες για τη μαχη και την κινηση δεν θα δυσκολεψουν κανεναν.

Πολυ ενδιαφερον το συστημα με την αιχμαλωσια αντιπαλων ευγενων που δινει VP στον αντιπαλο αν αφησεις τον ευγενη σου να σαπιζει στο μπουντρουμι του Λονδινου (London Tower) ή το αντιστοιχο γαλλικο. Επισης πολυ ρεαλιστικος μηχανισμος ο θανατος των ευγενων απο φυσικα αιτια που τους βγαζει πρακτικα απο το παιχνιδι καθοτι ο καθε γυρος ειναι το λιγοτερο μια δεκαετια (ενα δυο γυροι στην αρχη ειναι παραπανω).

Γενικα καθε γυρο βγαινουν και απο 3 νεοι ευγενεις να στηριξουν την καθε πλευρα ειτε σε φιλικες περιοχες ειτε στην homeland περιοχη του ο καθενας, οποτε πολυ γρηγορα γινεται ολος ο χαρτης ενα μπλεγμενο και ματωμενο κουβαρι με μαχες, πολιορκιες, θανατους και εξαφανισμο ολοκληρων στρατιων αν δεν εισαι προσεκτικος ή αν εισαι πολυ γκαντεμης.

Ολα τα παραπανω συνθετουν ενα διαχειρισιμο χαος το οποιο καλειται ο εκαστοτε στρατηγος να μετουσιωσει σε νικη!

Διασκεδαστικο χωρις να ειναι βαρυ, με βαρος ομως στρατηγικων επιλογων και κινησεων, σου αφηνει μια καλη αισθηση της ιστορικης περιοδου στο τελος (περιλαμβανει ολους τους μεγαλους ευγενεις της περιοδου ονομαστικα! σαν leaders).

Βγαζει ενα πολυ ευχαριστο 2-3ωρο με αρκετη επαναληψιμοτητα λογω καποιων μηχανισμων που αλλαζουν την κατανομη καποιων ευγενων (αμφιταλαντευομενοι) μεταξυ των 2 παραταξεων.

Βαθμολογια: 8/10

12 
 Thumb up
0.01
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1008. Board Game: Wars of the Roses: Lancaster vs. York [Average Rating:7.37 Overall Rank:600]
THE REVENGE OF THE GOLDFISH
Greece
Thessaloniki
flag msg tools
mbmbmbmbmb
Φρεσκο φρεσκο κ λαχταριστο

εκατσε χθες στο τραπεζι μας για φαγωμα,κοιταξτε μονο να εχετε μεγαλο τραπεζι μαγκες μου γιατι αλλιως δεν παιζει.
Το παιχνιδι βλεποντας το στημενο ειναι σαν υπερπαραγωγη του Hollywood μιλαμε για πολυ χλιδα,απορω ακομα πως καταφεραν κ χωρεσαν τεοια ποιοτητα παραγωγης σε τετοιους δυσκολους καιρους.
Καλη η εμφανιση απο μεσα ομως το θεμα ειναι που μετραει,αξιζει?
Μετα απο μια παρτιδα 3 ωρων μπορω να πω οτι αξιζει κ κατι παραπανω μαλιστα.
Μιλαμε για ενα καθαρα area control game οπου το fog of war κ η μπλοφα πανε συννεφο,το παιχνιδι κραταει 5 γυρους απο τον τεταρτο γυρο επιασα τον εαυτο μου να βγαζει καπνους απο τα αυτια,εχεις τοσα πραγματα να κανεις που δεν ξερεις τι να παιξεις,να δωροδοκησεις τον ευγενη ενος αντιπαλου?
να πληρωσεις τον δικο σου ευγενη για να σου μεινει πιστος?να κανω αμυνα κ με ποσους στρατιωτες η να κανω επιθεση κ αν κανω επιθεση με ποσους.....
Το παιχνιδι κυλαει γρηγορα πρεπει να εισαι αποφασιστικος,αποφασεις ομως που για να τις υλοποιησεις θελεις χρημα,το χρημα ειναι η καρδια του παιχνιδιου παικτης χωρις χρημα ειναι τελειωμενος.
Επειδη ομως το παιχνιδι ειναι euro εχει πολλους μηχανισμους που βοηθουν τους παικτες που εχουν μεινει πισω πχ η περιβοητη "French help' την οποια μπορεις να εξαργυρωσεις μονο μια φορα κ σου δινει την διαφορα ποντων που εχεις απο τον πρωτο παικτη σε χρημα!!!!!!!!
Το turn order ειναι σημαντικο σε βαθμο κακουργηματος,εχασα την παρτιδα επειδη τους δυο τελευταιους γυρους επαιξα τελευταιοςsoblue
Η παρτιδα μας κριθηκε με δυο παικτες να ισοβαθμουν κ να κερδιζει ο αλλος επειδη ειχε στην κατοχη του τον noble με την μεγαλυτερη δυναμη τον περιβοητο Neville ο οποιος ηταν ιστορικα κ ο πραγματικος kingmaker με λιγα λογια η παρτιδα μας βγηκε οπως εγινε κ στην ιστορια.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ
Δεν εχει κατι το φρεσκο πλην τον μηχανισμο της δωροδοκιας
Εχει μια δοση τυχης οταν γινεται το drafting των καρτων αν κ εμενα που απεχθανομαι τα παιχνιδια με τυχη δεν με χαλασε οποτε δεν πιστευω να σας χαλασει κ εσας.

ΘΕΤΙΚΑ
οτι εγραψα πιο πανω κ εντονο replaybility
για μενα ομως που ειχα λατρεψει το παλιο Kingmaker της AH ηταν μεγαλη χαρα να βλεπω ξανα να ανεμιζουν τα συμβολα του Percy του Νeville του Stanley στις πεδιαδες της Γηραιας Αλβιοναςcry

Με την συμφωνη γνωμη της παρεας ενα 8,5.


Σπυρο καλως ηρθες στο club μας,Βαγγελη μας λειπεις.......
8 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1009. Board Game: Washington's War [Average Rating:7.68 Overall Rank:296]
Manos Velivassakis
Greece
Athens
Attiki
flag msg tools
mbmbmbmbmb
Διαβάζατε κάποτε μανιωδώς Μπλεκ και Περιπέτεια; Σας αρέσουν ταινίες όπως "Ο Τελευταίος των Μοϊκανών" και "Πατριώτης"; Γουστάρετε Hannibal αλλά που να κάτσεις να θυμηθείς πάλι όλους τους κανόνες και να βρεις κι ένα 3ωρο στο νέρο από πάνω; Τότε δοκιμάστε το Washington's War από τον πατέρα των card-driven παιχνιδιών, Mark Herman.

To παιχνίδι είναι μια απλουστευμένη έκδοση του We the People και θυμίζει έντονα το Hannibal. Ο χάρτης είναι χωρισμένος σε colonies που η κάθε μια περιέχει από 1 ως 11 locations. Ο έλεγχος της πλειοψηφίας των περιοχών αυτών δίνει τον έλεγχο της colony στην παράταξη. Στό τέλος του γύρου που τελειώνει ο πόλεμος (καθορίζεται από κάρτα event) κερδίζει ο Αμερικάνος αν ελέγχει τουλάχιστον 7 colonies κι ο Άγγλος λιγότερες από 6. Τον έλεγχο των περιοχών τον αποκτάμε με political counters, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν φυσικά οι στρατηγοί και οι στρατοί που διοικούν όπως και στο Hannibal. H μάχη είναι με ζάρι και modifiers αντί για κάρτες. Και φυσικά ενάντια στον sakal δεν έχεις ελπίδα ακόμα κι αν χάνεις μάχη μόνο αν φέρεις 1 κι αυτός θέλει μόνο 6. cry

Στα θετικά του παιχνιδιού:

- Οι ασύμετρες δυνάμεις. Υπάρχουν αδυναμίες και πλεονεκτήματα σε κάθε παράταξη.
- Η σχετικά σύντομη διάρκεια για παιχνίδι του είδους 90-120 λεπτά.
- Πολύ καλή παραγωγή
- Εύκολοι κανόνες
- Βάθος στρατηγικής...

Στα αρνητικά:

-... που όμως μπορεί να καταστραφεί από την υπερβολική τύχη που υπάρχει τόσο στο ζάρι, όσο και στο τράβηγμα των καρτών.
- Tα Forts είναι διακοσμητικά! Δεν δίνουν ούτε ties υπέρ του αμυνόμενου, ούτε καν προστατεύουν από το retreat! Καμία διαφορά από τα Winter Quarters που σε προστατεύουν από το attrition. ΓΙΑΤΙ; Ελπίζω να μας ξέφυγε κανόνας.

8/10
12 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1010. Board Game: Waste Knights [Average Rating:7.55 Overall Rank:3663]
Alexandros Boucharelis
Greece
Drama
flag msg tools
designer
I hate the new UI! once the new site goes live, I'm certain I'll find myself using BGG less.
mbmbmbmbmb
Vexation wrote:
Την Παρασκευή που πέρασε δόθηκε άλλη μια σκληρή μάχη στον αγώνα ενάντια στην στοίβα με τα καινούργια παιχνίδια, με ποικίλες εμπειρίες, για όλα τα γούστα και κλίμακες. Είχαμε συμφωνήσει να αφιερώσουμε τις πιο παραγωγικές ώρες στο μικρό θαύμα της Σπλότερ, αλλά επειδή μας έκατσε να έχουμε πιο μεγάλη νύχτα κατέβηκαν διάφορα.

Το πρώτο, μια και είμασταν φρέσκοι – φρέσκοι ήταν το Waste Knights. Εν όψει τις παιχνιδάρας Fallout 4 και όσο περιμένω λιώνω στο Wasteland 2: Director’s Cut (λιώνω=παίζω 20 λεπτά την μέρα, γιατί κάπου τόσα έχω), non co-op, post apocalyptic RPGοιδές επιτραπέζιο ήταν must buy από το Έσσεν. Το παιχνίδι έχει άπειρο τραχανά, εξάγωνα για να στηθεί το board, άπειρες κάρτες για εχθρούς, εξοπλισμό, αμάξια, κλπ, τόκενς, character sheets, σχεδόν διπλάσια πράγματα από αντίστοιχα κουτιά της FFG. Η χαρά του OCD και των ανθρώπων που τα πετάνε όλα μέσα στο κουτί μετά από μια παρτίδα.Από εκεί και πέρα, αν βάλει κανείς και ένα μέτρια-κακά γραμμένο manual με 36(!) πυκνές σελίδες κανόνων, είναι πραγματικά έτοιμος για το mad max σε επιτραπέζιο. Η γενική ιδέα είναι η αναμενόμενη. Ο καθένας διαλέγει έναν από τους χαρακτήρες (με ωραία ονόματα που τρολάρουν σταρ του σινεμά) κάνει κάποια customizations, μπαίνει στο starting point, διαλέγουν οι παίχτες μια αποστολή από το storybook και φύγαμε για να την βγάλουμε πριν τελειώσει ο χρόνος.

Όπως συνηθίζεται σε αντίστοιχα παιχνίδια, ο κάθε παίχτης παίζει τον γύρο του και τα τέρατα / events τα παίζει ο απέναντι ή ο διπλανός του ανάλογα με το πόσοι είναι. Η καινοτομία που έχει το συγκεκριμένο σε σχέση με άλλα αντίστοιχα που είναι συνήθως roll and move είναι ότι χαράζεις την πορεία που θες να διανύσεις κάθε γύρο, κόβεις καύσιμα ανάλογα με το αμάξι που έχεις και ανάλογα με τα εξάγωνα που περνάς τραβάει περισσότερες κάρτες «ο κακός» για να σε κεράσει χαρά και ευτυχία. Θα μπορούσες να το πεις και Talisman/Relic αλλά με 36 σελίδες κανόνες και σύστημα μάχης πιο μπερδεμένο από πολλά μοντέρνα παιχνίδια ρόλων.
Σε γενικές γραμμές, παρόλο που αναφέρθηκε το relic σαν μέτρο σύγκρισης, το παιχνίδι δεν το λες κακό. Έχει πάρα πολύ feeling, ζόρια και βγάζει πολύ ωραία την post-apocalyptic ατμόσφαιρα. Επίσης, δεν έχει ιδιαίτερα πολύ downtime, και αν κάποιος συνηθίσει τον χάρτη και το πως δουλεύουν τα special locations παίζει πολύ άνετα. Ειδικά δε το σύστημα με τα public/private tasks έχει ένα ακόμα ενδιαφέρον, γιατί μπορείς να μαντέψεις που θα πάνε οι άλλοι παίχτες και να τους περιμένεις με το ρόπαλο (το οποίο πάντα με χαροποιεί προσωπικά). Απλά θέλει αφοσίωση για να βγάλει καλά γούστα και σταθερή παρέα. Αλλιώς απλά θα χάνετε ώρες στην εξήγηση κανόνων κάθε φορά.

Προσωπικά του βάζω ένα ωραίο 7αράκι, και θα το ξαναπαίξω με τους ίδιους κανίβαλους γιατί γελάσαμε πολύ.https://www.boardgamegeek.com/article/20890777#20890777
3 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1011. Board Game: Water Lily [Average Rating:6.58 Overall Rank:2649]
Epitrapaizoume.gr
Greece
Athens
flag msg tools
mbmbmbmbmb
Το Water Lily είναι ένα απλό και σύντομο παιχνίδι που μπορεί να θεωρηθεί ότι παίζεται ανάμεσα από πιο βαριά απαιτητικά παιχνίδια αλλά θα ήταν λάθος κανείς να σταθεί μόνο σε αυτόν το χαρακτηρισμό μιας και κρύβει αρκετές ώρες διασκέδασης κυρίως λόγω του έξυπνου τρόπου σκοραρίσματος αλλά και του πόσο προσιτό είναι σε όλους.

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να μετακινήσετε τα βατράχια του δικού σας χρώματος με σκοπό να σκοράρετε τους περισσότερους πόντους νίκης (VPs). Σε κάθε αγώνα στη λίμνη υπάρχουν 4 βατράχια σε κάθε ένα από τα 5 διαθέσιμα χρώματα. Στην αρχή του παιχνιδιού κάθε παίκτης που συμμετέχει τραβάει μυστικά από ένα πουγκί το χρώμα το οποίο θα αντιπροσωπεύει. Οι υπόλοιποι παίκτες δεν ξέρουν τι χρώμα του έτυχε αλλά ούτε ο ίδιος γνωρίζει για τους υπόλοιπους. Οι παίκτες αλλάζουν σειρά μετακινώντας κάθε φορά τον πάνω πάνω βάτραχο σε μια στοίβα της επιλογής τους (κάθε στοίβα μπορεί να αντέξει μέχρι 4 βατράχια). Κάθε βάτραχος που επιλέγεται για να μετακινηθεί, μπορεί να το κάνει σε ευθεία γραμμή και σε διάστημα ίσο η λιγότερο της στοίβας στην οποία κάθεται επάνω Με αυτόν τον τρόπο αν υπάρχουν 3 βάτραχοι στη στοίβα τότε ο επάνω μπορεί να κινηθεί από 1 έως 3 διαστήματα, αυτό το επιλέγει ο παίκτης που τον κινεί.

Όταν ένας βάτραχος φτάσει στο τέλος μια διαδρομής από νούφαρα, πέφτει σε μια από τις τσουλήθρες και βουτάει (κυλάει) στον πυθμένα της λίμνης . (οι τσουλήθρες βρίσκονται μέσα στο κουτί του παιχνιδιού και καλύπτονται από ένα δεύτερο διακοσμητικό ταμπλό από νούφαρα). Η σειρά με την οποία οι βάτραχοι θα κυλήσουν στις τσουλήθρες θα κανονίσει στο τέλος (όταν ξεσκεπαστεί το διακοσμητικό ταμπλό, πόσους πόντους θα σκοράρει κάθε ένα από τα βατράχια). Το παιχνίδι τελειώνει αμέσως μόλις κάποιο από τα 5 χρώματα εξαφανιστεί από το ταμπλό. Σε αυτό το σημείο αποκαλύπτεται η βάση με τις τσουλήθρες κάτω από το δεύτερο διακοσμητικό ταμπλό με νούφαρα και οι παίκτες προσθέτουν τους πόντους που έχουν κερδίσει τα βατράχια του χρώματος τους. Κάθε τσουλήθρα έχει 4 θέσεις με πόντους από 1 έως 4 με 4 για την τελευταία θέση. Προσοχή όμως κάθε βάτραχος πάνω από τη 4η θέση σκοραρίσματος δεν δίνει πόντους νίκης. Αυτό σημαίνει ότι αν βιαστείτε να ρίξετε το βάτραχο σας θα σας κερδίσει 1 πόντο μόνο, αν παίξετε τακτικά και περιμένετε να γεμίσουν οι θέσεις θα κερδίσετε 4 πόντους νίκης, αν όμως αργήσετε πολύ δεν θα κερδίσετε τίποτα. Πάμε να δούμε από τι είναι φτιαγμένο το Water Lily:

Θέμα : 7.0
Ευκολία : 9.8
Κανόνες : 8.8
Γραφικά : 7.6
Περιεχόμενα : 7.3
Διασκέδαση : 7.3
Μηχανισμοί : 7
Πως παίζεται : 7.5
Στρατηγική / Τακτική : 7.1
Συχνότητα Παιξίματος : 6.5
Τελική Βαθμολογία : 7.17


Συνολικά το Water Lily είναι ένα ιδιαίτερα εύκολο και γρήγορο παιχνίδι το οποίο αποδίδει περισσότερα από ότι αρχικά αναμέναμε. Το σύστημα σκοραρίσματος είναι έξυπνο και οι κρυμμένες τσουλήθρες με τις αυξανόμενες αλλά περιορισμένες θέσεις που δίνουν πόντους, παρέχει αρκετό χώρο για πονηρό παιχνίδι και ανταγωνισμό. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι εκτός από το δικό σας κυνήγι πόντων μπορείτε να κάψετε τους αντιπάλους σας με το να τους σπρώξετε νωρίς ή πολύ αργά έτσι ώστε να πάρουν λίγους ή και καθόλου πόντους, σε σχέση με σας πάντα... Πάντως να θυμάστε ότι όπως ανακαλύψαμε και εμείς δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να θυμάται κανείς ποιοι βάτραχοι έχουν ήδη πέσει και σε ποια θέση. Το παιχνίδι παίζεται από 2 έως 4 παίκτες και βρήκαμε ότι δουλεύει εξίσου καλά τόσο με 2 όσο και με περισσότερους, απλά με περισσότερους παίκτες πρέπει να παίξετε πιο στρατηγικά μιας και περνάμε περισσότερες μετακινήσεις μέχρι να έρθει η σειρά σας.

Τι μας άρεσε:

Πανεύκολοι κανόνες
Όμορφο θεματικά αν και ελαφρύ
Ευχάριστα και πολύχρωμα περιεχόμενα
Μπορείτε να το παίξετε χωρίς σκέψη αλλά και πολύ στρατηγικά
Το γεγονός ότι το παίξαμε με τα μικρά μας ξαδελφάκια για πλάκα αλλά και μεταξύ μας με έντονο ανταγωνισμό
Έξυπνη χρήση του κουτιού για μετατροπή σε λίμνη με
Πολύ γρήγορο (κρατάει 15-20 λεπτά) οπότε μπορείτε να παίξετε πολλαπλές παρτίδες (κάτι το οποίο σίγουρα θα σας το ζητήσουν)
Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα προσιτό σε νέα παιδιά και ιδανικό για να παίξετε με τα νεαρά μέλη της οικογένειας σας και όχι μόνο

Τι δεν μας άρεσε:

Ίσως σας φανεί αρκετά παιδικό

Επίλογος:

Το παιχνίδι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και οι παίκτες μπορούν εσκεμμένα να επισπεύσουν το παιχνίδι μετακινώντας το ίδιο χρώμα κάθε φορά αλλά μη ξεγελιέστε με αυτόν τον τρόπο οι αντίπαλοι σας θα σας καταλάβουν νωρίς και τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα σας χαριστούν καθόλου. Το Water Lily είναι ένα υπέροχο παιχνίδι λογικής μεταμφιεσμένο με το μανδύα ενός παιδικού παιχνιδιού και ακριβώς εκεί είναι όλη η ομορφιά του και ο υβριδικός του χαρακτήρας διατηρώντας το ελαφρύ θέμα των βατράχων της λίμνης. Εμπρός λοιπόν τα νούφαρα σας περιμένουν...

αν κάποιος θέλει να δει πως παίζεται το παιχνίδι υπάρχει video του epitrapaizoume εδώ:
http://epitrapaizoume.gr/games/water-lily-2010/

V.

"π(2) = πήγαινε παίξε"
1 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1012. Board Game: Waterloo [Average Rating:7.02 Overall Rank:2022]
Vasilis
Greece
Heraklion Crete
flag msg tools
mbmbmbmbmb
Posted Fri Aug 21, 2009Waterloo

Ο "θείος" ή αλλιώς Martin Wallace κάνει απόπειρα για wargame κ αφήνει για λίγο το καθιερωμένο στυλ του.

Μάχη του Βατερλώ λοιπόν μας απεικονίζει ο θείος. Οι ξύλινες φιγούρες είναι απλοικές αλλά εξυπηρετούν το σκοπό τους. Τα χρώματα είναι διακριτά κ ο χάρτης δεν προκαλεί προβλήματα καθώς κάποιες εξαιρέσεις αναφέρονται στο manual.

ΥΠΕΡ
-Δεν πίστευα ότι θα έρθει ποτέ αυτή η μέρα αλλά ΝΑΙ κυρίες κ κύριοι ο Wallace έφτιαξε ένα manual που διαβάζεται!!!
Όχι μόνο διαβάζεται αλλά είναι αρκετά περιεκτικό, δεν λείπει τίποτα κ οι φράσεις του είναι ξεκάθαρες κ όχι διφορούμενες. Έχει κ πολλά παραδείγματα!

-Δεν μπορώ να μην εκθειάσω το ταλέντο του θείου σε πρωτότυπους μηχανισμούς. Αυτή τη φορά έκανε το εξής καταπληκτικό. Κάθε παίκτης δικαιούται στο γύρο του να παίξει από 2-5 actions πριν αυτός τελειώσει. Που είναι η μαγκιά; Τον ακριβή αριθμό αctions που δικαιούται να παίξει, τον ξέρει μόνο ο αντίπαλος του. Οπότε όταν ο παίκτης παίζει δεν ξέρει με σιγουριά πότε θα πεταχτεί ο αντίπαλος κ θα του πει ΤΕΛΟΣ γύρου. Τέρμα λοιπόν οι gamey τακτικές υπολογισμού στάνταρ actions. Αν δεν ξέρεις πότε θα τελειώσει ο γύρος σου δεν μπορείς να κάνεις ταρζανιές επειδή γνωρίζεις ακριβώς πόσα actions έχεις. Μπράβο στον θείο!

-Οι μηχανισμοί των μαχών είναι διάφοροι κ στην αρχή φαντάζουν χαοτικοί. Καθώς διάβαζα κανόνες απόρησα κ έλεγα "είναι απαραίτητο να υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί κανόνες για τις μάχες;". Υπάρχει άλλος κανόνας για Artillery vs Artillery, άλλος για Artillery vs Infantry, άλλος για Artillery vs Cavalry, άλλος για Inf vs Inf, άλλος για CAV vs CAV, άλλος για CAV vs Inf κτλ.
Τελικά όμως παίζοντας όλοι αυτοί οι μηχανισμοί "έδεσαν" κ τελικά τα αποτελέσματα ανταποκρίνονται στην ιστορική πραγματικότητα. Τα ιππικά θέριζαν το πεζικό, το Artillery προκαλεί λίγο αλλά ασφαλές damage από μακριά, τα πεζικά μπορούν να χτυπιούνται για αρκετή ώρα αλλά αν σπάσει το ηθικό τότε αποδεκατίζονται άμεσα κτλ.
Πολύ καλό!

-Το παιχνίδι έχει μπόλικο στρατό κ έχει κάμποσο χώρο για μανούβρες αρκετό για να είναι χορταστικό.

-Καλή εξομοίωση της εμφάνισης των Πρώσσων οι οποίοι εμφανίζονται την κρίσιμη στιγμή να σώσουν την κατάσταση.

-Αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα μέχρι κ το τέλος.


ΚΑΤΑ
-Μεγάλη διάρκεια. Τουλάχιστον 4 ώρες εκτός κ αν οι παίκτες έχουν εμπειρία με το παιχνίδι κ παίζουν γρήγορα.

-Οι modifiers είναι κάπως περίεργοι στον υπολογισμό κ απαιτούν μέτρημα κάθε φορά. Σε ένα ολόκληρο session δεν είχαμε καταφέρει να τους μάθουμε ακόμα απέξω κ έπρεπε να τους κοιτάμε κάθε φορά. Με την εμπειρία θα εξαφανιστεί αυτό το πρόβλημα.

-Πολύ μειωμένο replayability. Μία μάχη, ένας χάρτης, fixed θέσεις στους στρατούς, ίδιο τερραίν προφανώς οδηγούν σε συγκεκριμένες τακτικές κ το μόνο που διαφοροποιεί τα sessions μεταξύ τους είναι το ζάρι κ τα διαφορετικά αποτελέσματα που μπορεί να φέρει. Μόλις οι παίκτες βρουν τη σωστή τακτική το παιχνίδι θα γίνει επαναλαμβανόμενο γρήγορα.

-Ένα προβληματάκι στη μάχη εναντίον μονάδων που είναι μέσα σε πόλη/δάσος/ποτάμι το οποίο το έχω κάνει ερώτηση στη σελίδα του παιχνιδιού κ περιμένω απάντηση.
http://www.boardgamegeek.com/thread/414163 στον πάτο της σελίδας είναι τα ερωτήματα μου.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ
Πολύ αξιόλογο wargame από τον θείο με διαφορετικούς μηχανισμούς από τα συνηθισμένα κ αρκετά λειτουργικούς θα έλεγα με μία επιφύλαξη για την εκμάθηση των modifiers.
Κακό είναι το ότι η διάρκεια του παιχνιδιού μάλλον είναι απαγορευτική για τους περισσότερους κ το ότι αν τελικά παίξει κανείς αρκετές φορές κάποια στιγμή θα το "λύσει" το παιχνίδι κ θα το βαρεθεί καθώς απεικονίζει μόνο μία πολύ συγκεκριμένη μάχη με πολύ συγκεκριμένους στρατούς.
Ελπίζω ο θείος να συνεχίσει τα wargames κ να αφήσει το κάρβουνο, τον τσίγγο κ τις ράγες για λίγο, γιατί μου φαίνεται ότι έχει ανεκμετάλλευτο ταλέντο στην κατηγορία αυτή.

Βαθμολογία 8.5/10 αλλά μόλις παιχτεί η μάχη κάμποσες φορές πέφτει στο 6/10
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1013. Board Game: Wealth of Nations [Average Rating:6.95 Overall Rank:855]
Greece
Thessaloniki
Macedonia
flag msg tools
mbmbmbmbmb
Το Wealth of Nations είναι ένα οικονομικό παιχνίδι ανάπτυξης με στοιχεία civ game. Εχει δηλαδή χάρτη, σύνορα, μετακινήσεις μονάδων κλπ. Το κάθε κράτος αναπτύσσεται και το σημαντικό είναι ότι αναπτύσσεται με συγκεκριμένη εξειδίκευση. Κι αυτό γιατί τα tiles λειτουργούν σωρρευτικά και πολλαπλασιαστικά, άρα αν βάλεις ενα tile από όλα δε γίνεσαι αυτάρκης, απλά δεν μπορείς να κάνεις σχεδόν τίποτα. Χτίζεις λοιπόν την επικράτειά σου, τη βελτιώνεις, παράγεις κοκ μέχρι σε κάποιο σημείο να έχεις σύνορα με κάποιον και να αρχίσουν οι αναπόφευκτες τριβές. ΟΚ λοιπόν σα σύλληψη, πάμε στην εκτέλεση:

Τα tiles-επιχειρήσεις είναι τα παρακάτω:

Και αρχίζει το πανηγύρι της αμπστρακτίλας. Πρέπει να τα βάλεις έτσι ώστε να σχηματίζονται αλυσίδες από ομοιόχρωμα κυκλάκια που μπουστάρουν την παραγωγή, αλλα να μη συνορεύουν με κυκλάκια άλλου χρώματος, γιατί αλλιώς θα φας ένα μαύρο κυβάκι και αν δεν έχεις αλυσίδα ξοδεύεις παραπάνω μπλε κυβάκια. Όσο περισσότερα tiles βαζεις τόσο περισσότερα κίτρινα κυβάκια ξοδεύεις αλλα να κάνεις ένα upgrade ξοδεύεις μόνο ένα ασπρο κυβάκι. Και με αυτή τη χαριτωμένη περιγραφή πάμε στο δεύτερο δράμα του παιχνιδιού. Ποιος κάθεται να μετράει όλα τα κυβάκια που έχεις, που θα έπρεπε να έχεις για να κάνεις ότι θέλεις, που πρέπει να έχεις για να νομίζει ο αντίπαλος ότι σκέφτεσαι να κάνεις και που καλά είναι να έχεις ώστε αν πάει κάτι στραβά να μπορείς να ελιχθείς. Πόσα λεφτά θα δώσεις από ποιον θα αγοράσεις κυβάκια, με τι θα τα ανταλλάξεις, συμφέρει να τα παρεις φθηνότερα από άλλο κράτος ή ακριβότερα από την τράπεζα; Αν τα πάρω από την τράπεζα θα πιέσω τον αντίπαλο ή θα τον φτιάξω; Και πάρα πολλά άλλα. Αν κάποιος κουράστηκε να τα διαβάσει, φανταστείτε να πρέπει να τα σκέφτεται περίπου κάθε 5'. Χάος.

Παρά τα παραπάνω στοιχεία το παιχνίδι έχει ένταση, έχει τριβή, έχει αγωνία, ΔΕΝ ΕΧΕΙ in-game scoring άρα δεν είναι και τόσο προφανές το σκορ, ΑΛΛΑ παραέχει πονοκέφαλο για να θεωρω τα θετικά στοιχεία ως δίκαιη ανταμοιβή. Ειδικά όταν υπάρχουν αρκετά άλλα οικονομικά παιχνίδια που προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση για αντίστοιχο πονοκέφαλο. Σημειοτέον ότι δε θεωρώ τον πονοκέφαλο δείγμα ούτε αξίας ούτε βάθους του παιχνιδιού. Κάποιες φορές είναι, κάποιες άλλες όχι.

To παιχνίδι παίχτηκε με όλα τα εξπανσχιο
9 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1014. Board Game: Welcome to the Dungeon [Average Rating:6.80 Overall Rank:768] [Average Rating:6.80 Unranked]
John Dimitrousis
Greece
Thessaloniki, Euosmos
flag msg tools
mbmbmbmbmb
Είδα το κουτάκι και το όμορφο artwork και είπα να κάτσω για καμιά παρτίδα. Welcome to the Dungeon λοιπόν, θεματικό φιλεράκι με απλούς κανόνες και χαβαλεδιάρικο gameplay. Διαλέγουμε τυχαία έναν ήρωα ο οποίος θέλει να μπει στο dungeon για την δόξα και το χρήμα. Εμείς στη σειρά μας τραβάμε μια κάρτα-τερατάκι και ή το τοποθετούμε κρυφά στο dungeon είτε το κάνουμε discard και αφαιρούμε ένα equipment από τον ήρωα. Κάποια στιγμή που θα σφίξουν τα γάλατα καθώς θα έχει τιγκάρει με τέρατα to dungeon και ο ήρωας θα κοντεύει να μείνει γυμνός από το βγάλε βγάλε, θα αναγκαστούμε να πούμε πάσο.

Ο τελευταίος πρόθυμος παίκτης παίρνει τον ήρωα με ότι εξοπλισμό του απέμεινε και μπαίνει στο dungeon. Αν καταφέρει και σκοτώσει τα πάντα τότε παίρνει ένα πόντο (στους 2 κερδίζεις) αν τον σκοτώσουν οι ορδές των τεράτων τότε ο παίκτης τρώει ένα damage (στα 2 χάνεις και βγαίνεις από το παιχνίδι) Οι μάχες είναι απλούστατες, είτε ο ήρωας έχει το κατάλληλο όπλο για το κάθε τέρας ή τον χτυπάνε και χάνει life. Ξεκάθαρα πράματα.

Το ότι τα τέρατα μπαίνουν στο dungeon και γίνονται discard στα κρυφά δίνει στο παιχνίδι ένα αίσθημα ψευτο-μπλόφας/deduction ή push your luck πες το όπως θες. Ξέρεις μόνο το τι τέρατα έβαλες εσύ. Οπότε προσπαθείς να καταλάβεις αν τα equipment που έχουν απομείνει στον ήρωα είναι χρήσιμα ή όχι. Αν το life του ήρωα είναι αρκετό για να αντέξει τις επιθέσεις.

Αρχική Βαθμολογία 7
Αξιόλογο φιλεράκι. Όμορφο, απλό και γρήγορο. Καλή ποιότητα παραγωγής. Το συμπάθησα αμέσως. kiss
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1015. Board Game: Wicked Witches Way [Average Rating:6.47 Overall Rank:1583]
John Dimitrousis
Greece
Thessaloniki, Euosmos
flag msg tools
mbmbmbmbmb
Παιχνίδι ταχύτητας και μνήμης με ζάρια. Στις πλευρές των ζαριών υπάρχουν σχήματα σε 2 χρώματα. Υποτίθεται πως είμαστε μάγισσες και φτιάχνουμε συνταγές για φίλτρα. Κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Δεν έχει πολύ σημασία. Οι κανόνες είναι πολύ απλοί. Ρίχνουμε τα ζάρια μέσα στο κουτί του παιχνιδιού και ψάχνουμε να βρούμε τα σχήματα που εμφανίζονται μόνο σε ένα χρώμα. Δηλαδή αν κάποιο σχήμα εμφανίζετε και στα 2 χρώματα, πρέπει να το αγνοήσουμε.

Όταν κάποιος είναι έτοιμος, ή νομίζει ότι είναι έτοιμος, τότε κλείνει το κουτί και ο κάθε παίκτης διαλέγει κρυφά με τις κάρτες του τα σωστά σχήματα. Όσο πιο πολλά βρεις τόσο περισσότερους πόντους παίρνεις. Έξτρα δωράκι σε όποιον βρει όλα τα σωστά σχήματα από ένα χρώμα. Ωραίο κουτάκι και πολύχρωμο artwork.

Αρχική Βαθμολογία 5 Φαντάζομαι θα αρέσει στους φαν του είδους. Το βρήκα κομματάκι επαναλαμβανόμενο.
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1016. Board Game: Wild West Exodus [Average Rating:7.59 Unranked] [Average Rating:7.59 Unranked]
Alexandros Boucharelis
Greece
Drama
flag msg tools
designer
I hate the new UI! once the new site goes live, I'm certain I'll find myself using BGG less.
mbmbmbmbmb
Vexation wrote:
...


Το επόμενο στο μενού ήταν σε στάδιο προπαρασκευής για ένα χρονάκο και κάτι ψιλά: Wild West ExodusΠρόκειται για ένα indy miniature wargame (από τα κλασσικά με μεζούρες) που δανείζεται στοιχεία από το αρκετά πετυχημένο σύστημα της Privateer, με τις κάρτες κάθε μονάδας/μοντέλου που σημειώνεις το ξύλο που τρώει επάνω. Απλοί σχετικά κανόνες (15-20 σελίδες το "ζουμί") και υπέροχο συστηματάκι εναλλασσόμενων ενεργοποιήσεων (και όχι το τραγικό "παίχτα όλα και πέτα και το τραπέζι στην μούρη του αντιπάλου" της GW που μισώ θανάσιμα) που τσουλάει γρήγορα και ευχάριστα. d10 για ζάρι που δίνει ένα ωραίο εύρος στο skill των μοντέλων και αρκετά γρήγορο 2-roll σύστημα για το αν πετυχαίνεις, πληγώνεις, σκοτώνεις κάτι. Χρειαζόταν λίγο ραφηναρίσμα στο πως χειρίζεται το σύστημα τα template weapons, αλλά ευτυχώς δεν είναι πολλά για να χαλάσουν την μανέστρα.
Γενικά πολύ ευχάριστο wargame και σύστημα, προφανώς με μηδενική πιθανότητα να βρεθούν άλλοι που να ασχολούνται στην Αθήνα και να γίνει πανικός, αλλά τι να κάνουμε c'est la vie

8/10 σαν σύστημα, 7/10 σαν παιχτική εμπειρία γιατί έκανα βλακεία και πήρα δυο στρατους που είναι πάνω-κάτω ίδιοι στο παίξιμο και δεν είχα την ευκαιρία να δω κάτι το διαφορετικό.


(I fought the law, and the law won...)

https://www.boardgamegeek.com/article/21669981#21669981
1 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1017. Board Game: Wildcatters [Average Rating:7.39 Overall Rank:1967]
John Dimitrousis
Greece
Thessaloniki, Euosmos
flag msg tools
mbmbmbmbmb
Εδώ οι παίχτες σκάβουν για πετρέλαιο ανά την υφήλιο και μεταφέρουν τον μαύρο χρυσό στα διυλιστήρια χρησιμοποιώντας τρένα και τάνκερ. Βασικό ρόλο παίζει στην αρχή του γύρου ποια κάρτα θα διαλέξεις από τις ανοιχτές καθώς η κάρτα καθορίζει σε ποια ήπειρο/περιοχή θα κάνεις τις κινήσεις σου αυτόν τον γύρο αλλά ταυτόχρονα σου δίνει και έχτρα εισόδημα. όταν άκουσα ότι κάποιος πρέπει να τελειώσει όλο τον γύρο του (και τις 8 φάσεις) πριν παίξει ο επόμενος, φοβήθηκα ότι θα έχουμε τρελό downtime, αλλά ευτυχώς υπάρχουν αποφάσεις για όλους και σώζεται το πράμα. Πχ αν κάποιος πάει σε μια ήπειρο να αντλήσει πετρέλαιο τότε μπορούν και οι υπόλοιποι να το κάνουν (πληρώνοντας κατιτίς) Τα βαρέλια λοιπόν μεταφέρονται με τρένα ή τάνκερ (πληρώνοντας τον ιδιοκτήτη) και καταλήγουν στα διυλιστήρια όπου τα πουλάς στον ιδιοκτήτη του διυλιστηρίου και μόλις ένα από αυτά γεμίσει τότε σκοράρει και ο ιδιοκτήτης διαλέγει αν θέλει να τα πουλήσει για μετρητό ή να τα κάνει μετοχές. Στο τέλος του παιχνιδιού η κάθε ήπειρος δίνει VP στους παίκτες ανάλογα με πόσα βαρέλια τους κατανάλωσε. Άρα θέλουμε να έχουμε την πρώτη θέση. Πολύ καλή ποιότητα παραγωγής με λειτουργικό design και παχύ χαρτόνι σε όλα τα tiles. Έχει και 3D πετρελαιοπηγές. Μας πήρε 3 ώρες για παρτίδα 4άρων παικτών.

Αρχική βαθμολογία 8 Medium-heavy οικονομικό παιχνίδι. Πετρέλαιο, βαρέλια, μετοχές, μετρητά, παγκόσμιος χάρτης, τάνκερ, διυλιστήρια, τρένα, σιδηρόδρομος. Καταλαβαίνετε...
8 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1018. Board Game: Wilderness [Average Rating:6.79 Overall Rank:2990]
Konstantinos Veze
Greece
Thessaloniki
flag msg tools
mbmbmbmbmb
Μάπα,απλά' παίρνουμε την τυχαιότητα του χάρτη στυλ Mage Knight, προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα euro, αλλά βάζουμε θέμα και κάρτες, για να δώσουμε και λίγη τύχη, ώστε να πιάσουμε ό,τι κοινό μπορούμε. Προσπαθούμε να διασχίσουμε τον χάρτη, ώστε να φτ... snore Παρακάτω!
3 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1019. Board Game: Wilderness War [Average Rating:7.71 Overall Rank:424]
Chris Oldgeorge
Greece
Athens
Attika
flag msg tools
Et tu Gidoboskus?
mbmbmbmbmb
Δυστυχώς, η συνέχεια δεν ήταν τόσο καλή, μια και στήσαμε το Wilderness war.

με την λογική του "είναι Volko, θα είναι καλό". Μπορεί να κέρδισε την μάχη μεταξύ του RAN και του Conflict of Heroes: Storms of Steel! Kursk 1943 (το δεύτερο έχασε μόνο και μόνο γιατί το κουτί του δεν χώραγε στην τσάντα που ήθελα να πάρω μαζί μου. Δεν ξέρω τι έφταιγε, αλλά αυτό το παιχνίδι μας παίδεψε αρκετά. Από το δύσκολο setup (καναδική γεωγραφία γιοκ) και τον άκρως μπερδευτικό χάρτη (που τελειώνει το ποτάμι ρε παιδιά μέχρι και το παίξιμο αυτό καθεαυτό, όπου κοιταζόμασταν και οι δυο και δεν ξέραμε τι να κάνουμε για να κερδίσουμε.

Σίγουρα φταίει το No Retreat για το πήξιμο, είναι αρκετά δύσκολο να παίξει κανείς δυο διαφορετικά wargames σε μια μέρα, αλλά και οι κανόνες του άτιμου δεν βοηθάνε πολύ. Καλογραμμένοι μεν, σκόρπιοι δε, με πολλές απορίες (μια κάρτα που δίνει bonus σε battle δίνει σε assault; -το οποίο ναι μεν είναι battle αλλά- και πάει λέγοντας) και κάποια λίγο παράλογα πράγματα όπως το winter attrition (π.χ. έχεις 4 οργανωμένα τάγματα πεζικού, φέρνεις καταλάθος έναν κουτσό ινδιάνο στο φρούριο και α τι κρίμα ψωφάνε όλοι από την πείνα).

Σίγουρα δεν είναι κακό παιχνίδι (ειδικά για ασύμμετρο wargame) αλλά θέλει πολλές αναγνώσεις στους κανόνες και στο playbook για να μπορέσεις να παίξεις σωστά. 2-3 αναγνώσεις των κανόνων και πάμε δεν παίζει. Επίσης, χρειάζεται ενδελεχής μελέτη στον χάρτη και αρκετή σκέψη πριν στήσει κανείς την στρατηγική του γιατί τα ποτάμια είναι το Α και το Ω του supply.

6/10 γιατί ήταν αρκετά απογοητευτικό το play experience όπως έκατσε το παιχνίδι (δεν το τελειώσαμε καν, το winter attrition μας ξεκλήρισε αμφώτερους), αλλά θα το ξαναδοκίμασουμε σίγουρα.
4 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1020. Board Game: Wings of War: Deluxe Set [Average Rating:7.28 Overall Rank:841]
John Dimitrousis
Greece
Thessaloniki, Euosmos
flag msg tools
mbmbmbmbmb
Wings of War: Deluxe Set

Ανάλαφρο wargame με πανέμορφες prepainted μινιατούρες. Εξαιρετικά απλοί κανόνες. Το δοκιμάσαμε πρώτα με 2 αεροπλάνα και δεν μας έπεισε. Μετά όμως που μαζεύτηκε κόσμος και είχαμε πιεί και τις μπύρες μας το παιχνίδι έδειξε τον πραγματικό ευατό του. 5 αεροπλάνα στο τραπέζι, αποστολή βομβαρδισμός στόχου και έγινε πανικός. Ο ένας να κυνηγάει τον άλλο, ο Κώστας να κάνει θορύβους αεροπλάνων και πυροβολισμών, βρισιες και κατάρες να ξεστομίζονται. Ένας πργματικός χαμός. Στο τέλος όλα τα αεροπλάνα αλληλοεξοντώθηκαν ενώ ο στόχος έμεινε ανέπαφος.
Βαθμολογία 7,5

23 Φλεβάρη 2012
5 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1021. Board Game: Winner's Circle [Average Rating:6.94 Overall Rank:559]
Vangelis Velles
Greece
Athens
Agia Paraskevi
flag msg tools
mb
Αρχικό post στις 3 Νοεμβριου 2009
http://www.boardgamegeek.com/article/4154490#4154490

Αν και φρεσκογυρισμένοι από το Έσσεν το Σάββατο παίξαμε για πρώτη φορά το Winner's Circle. Να σημειώσω ότι η έκδοση του παιχνιδιού ήταν το Royal Turf της Alea.

Δρ. Knizia από τα παλιά... Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένα παιχνίδι με ένα θέμα που με αφήνει αδιάφορο (ιπποδρομίες) θα μου άρεσε τόσο πολύ! Το δοκιμάσαμε στο φουλ (6 παίκτες) και το ευχαριστηθήκαμε όλοι. Στα συν των μηχανισμών ότι οι παίκτες μπορούν να ποντάρουν σε οποιοδήποτε άλογο, ενώ στη διάκρεια του γύρου τους μπορούν να κινήσουν ένα μόνο (είτε έχουν ποντάρει σε αυτό είτε όχι).

Επίσης στα θετικά συγκαταλέγονται τα components του παιχνιδιού: Πλαστικά αλογάκια αλλά σε επτά διαφορετικές αποχρώσεις, που σε συνδυασμό με το όνομα του κάθε αλόγου είναι πολύ έυκολο να τα ξεχωρίσεις κατά τη διάρκεια της ιπποδρομίας. Απ' ότι είδα στις φωτογαφίες η έκδοση που τιτλοφορείται Winner's Circle δεν έχει τα ίδια αλογάκια και οι κάρτες με τις επιδόσεις του κάθε αλόγου έχουν όλες το ίδιο χρώμα. Όποιος το έχει στην κατοχή του ας μας ενημερώσει παρακαλώ!

Άκρως εθιστικό, και εβγαλε πολύ γέλιο: 7,5/10
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1022. Board Game: Winner's Circle [Average Rating:6.94 Overall Rank:559]
Pavlos
Greece
Athens
flag msg tools
mbmbmbmbmb
Παιχνίδι με επίκεντρο τον ιππόδρομο όπου οι παίκτες ποντάρουν σε 7 ξεχωριστά άλογα σε τρεις διαδοχικές κούρσες.Κάθε άλογο έχει τέσσερα ιδιαίτερα στοιχεία πάνω του (κεφαλή,τζόκεϊ,σέλα,πέταλο) που προσφέρουν έναν αριθμό κίνησης στον ιππόδρομο μέσω του ριξίματος ζαριού με σύμβολα που αντιστοιχούν με τα προαναφερθέντα.

Η επιλογή του αλόγου που θα κινήσετε στη σειρά σας είναι ελεύθερη,μόνο που κάθε φορά που κινείται ένα άλογο δεν μπορεί να ξανακινηθεί εως ότου έχουν κινηθεί και όλα τα άλλα.

Γιατί τα κάνετε όλα αυτά;
Μα γιατί έχετε ποντάρει στα άτια ρε αλογομούρηδες.Στο τέλος της κούρσας τα άλογα αποφέρουν κέρδη σύμφωνα με την θέση που τερμάτισαν (1-3) και τον αριθμό στοιχημάτων που είχαν πάνω τους (όσο λιγότερα στοιχήματα τόσο ανεβαίνει η απόδοση).Μετά από τρεις κούρσες όποιος έχει παντελωνιάσει το μεγαλύτερο μπαγιόκο,"κερδάει".

Το καταδιασκέδασα,ήταν απλούστατο στην επεξήγηση και από τα πιο συμπαθητικά φιλεράκια που έχω παίξει ποτέ.

Καθαρό 7άρι για τη διασκέδαση και τις ατάκες που ακούγονται παίζοντας.
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1023. Board Game: Winter Tales [Average Rating:6.37 Overall Rank:3417]
George Tigkas
Greece
Kastoria
flag msg tools
mbmbmbmbmb
Έπαιξα μια πρώτη δοκιμαστική παρτίδα Winter Tales. Η παρτίδα ήταν με 4 άτομα.
Γενικά μιλάμε για ένα story telling παιχνίδι. Αυτή η κατηγορία έχει φανατικούς φίλους και εχθρούς.

Για την ιστορία, έχει προηγηθεί ο πόλεμος του φθινοπώρου, ανάμεσα στην Άνοιξη και το Χειμώνα.
Νικητής βγήκε ο Xειμώνας, ο οποίος έχει επιβάλλει το καθεστώς του στην Wintertown (κάτι σαν χούντα).
Υπάρχουν λοιπόν δυο αντιμαχόμενες πλευρές.
Οι δυνάμεις της Άνοιξης που προσπαθούν να επαναστατήσουν και να ξαναφέρουν τη ζεστασιά sτη Wintertown και
Οι δυμάμεις του χειμώνα που προσπαθούν να εδραιώσουν την εξουσία τους και να κρατήσουν μια για πάντα παγωμένη τη Wintertown.

Οι παίχτες διαλέγουν χαρακτήρες από πολύ γνωστά παραμύθια (Πινόκιο, Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων) της μιας ή της άλλης μεριάς και προσπαθούν να βγουν νικητές.
Στην πραγματικότητα δεν έχει μεγάλη σημασία ποιος θα κερδίσει, αλλά από τις προσπάθειες των παιχτών και των δυο πλευρών, να βγει μια πολύ καλή ιστορία.

Υπάρχει ένα board δευτερεύουσας σημασίας που αναπαριστά την Wintertown, τις περιοχές και τις διαδρομές της πόλης.
Εκεί πάνω στέκονται και οι χαρακτήρες οι οποίοι θα διαπλεκτιστούν και θα συμβάλλουν στην εξέλιξη του παραμυθιού.

Υπάρχει λοιπόν ένας τρόπος με τον οποίο φτιάχνονται quests. Αυτά δεν είναι έτοιμα από το game, αλλά πρέπει να τα δημιουργήσεις με τη φαντασία σου.
Όσοι έχουν ιστορία στο role playing δε θα έχουν κανένα πρόβλημα.
Για παράδειγμα υπάρχει quest του στυλ "find an artifact". Δε σου λέει τι ακριβώς θα είναι, αλλά οι παίχτες πρέπει να αποφασίσουν.
Θα είναι ένα σπαθί που θα αντιστρέψει τους συσχετισμούς ανάμεσα στην Άνοιξη και το Χειμώνα;
Θα είναι κάποιος ήρωας που η συμμετοχή του θα αλλάξει τα δεδομένα;

Αφού λοιπόν φτιάξουμε quests, οι χαρακτήρες μας μπορούν να προσπαθήσουν να τα επιλύσουν.
Και αντίστοιχα οι εχθροί χαρακτήρες προσπαθούν να εμποδίσουν την υλοποίησή τους.

Όσοι χαρακτήρες συμμετέχουν στα quests, θα χρειαστεί να δημιουργήσουν μια ιστορία με τη βοήθεια κάποιων story cards.
Αυτές είναι κάρτες με σχεδιάκια που φτιάξανε παιδιά από 6-9 χρονών και αναπαριστούν κάποια σκίτσα.
Οι περίεργες αυτές εικόνες σου δίνουν την πολυτέλεια να θεωρήσεις ότι είναι οτιδήποτε μιας και είναι άτσαλα ζωγραφισμένες και εύκολα παρερμηνεύονται.
Έτσι λοιπόν χρησιμοποιώντας τον ίδιο μηχανισμό με το Once Upon a Time: The Storytelling Card Game, λες μια ιστορία.
Κάθε δυο με τρεις προτάσεις πρέπει να χρησιμοποιείς μια κάρτα που να αναπαριστά κάτι από αυτά που περιγράφεις.

Αντίστοιχα οι χαρακτήρες της αντίπαλης μεριάς χρησιμοποιώντας τον ίδιο μηχανισμό περιγράφουν πως θα εμποδίσουν την υλοποίηση του quest.

Όποια μεριά χρησιμοποίησε περισσότερες κάρτες κερδίζει το quest.

Τα κερδισμένα quests δημιουργούν μνήμες, οι οποίες κερδήθηκαν από την Άνοιξη ή το Χειμώνα ή ήρθαν ισοπαλία.
Μετά από 3 μνήμες (στο standard game) ξεκλειδώνει ο επίλογος στον οποίο παίζουν οι παίχτες με ότι κάρτες τους έχουν απομείνει.

Στο τέλος μετράμε πόσες μνήμες είναι υπέρ της Άνοιξης, πόσες υπέρ του Χειμώνα και πόσες κάρτες παίχτηκαν στον επίλογο και καθορίζουμε ποια εκδοχή της ιστορίας υλοποιήθηκε, δηλαδή ποιος κέρδισε.

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ: Το παιχνίδι μου άρεσε πάρα πολύ. Θεωρώ ότι πηγαίνει τα story telling games ένα βήμα παραπέρα. Αφήνει έντονα συναισθήματα, γέλιο, άγρια χαρά. Θα του έβαζα ένα 8 για αυτό που είναι και πραγματικά το περιγράφει ακριβώς έτσι. STORY TELLING GAME.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν είστε ο τύπος που θέλει eurostyle games με αυστηρούς κανόνες και έντονους μαθηματικούς υπολογισμούς, μην ασχολείστε με το εν λόγω παιχνίδι. Δεν είναι αυτό που ψάχνετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ Νο2: Αν βαριέστε να ανοίξετε το στόμα σας, αν θεωρείτε απίστευτα κουραστικό να μιλάτε ακατάπαυστα, μην ασχολείστε με το εν λόγω παιχνίδι. Δεν είναι αυτό που ψάχνετε.
17 
 Thumb up
0.30
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1024. Board Game: Wir sind das Volk! [Average Rating:8.01 Overall Rank:521]
Γιάννης
Greece
Αθήνα
flag msg tools
mbmbmbmbmb
Το παιχνίδι έχει απλούς κανόνες που χωρίζονται σε 4 επιλογές ενεργειών, κάποιες πολύ σημαντικές εξαιρέσεις για το Βερολίνο, και πιο απλές για το Αμβούργο, για το πυρηνικό εργοστάσιο του Rheinsberg και για τα εργοστάσια της Πολωνίας και της Τσεχοσλοβακίας. Αυτά αφομοιώνονται εύκολα, λίγη προσοχή θέλουν μόνο οι ιδιαιτεροτητες του Δυτικού Βερολίνου. Μετά από αυτά, μένει η στάνταρ διαδικασία ελέγχου (10 σημεία) στο τέλος της κάθε δεκαετίας, όπου εκεί τα πράγματα για τον ανατολικό είναι ζόρικα: φυγή στη δύση ή τείχος, πρεστιζ, εξαγωγική ικανότητα, διατήρηση-ισοκατανομή-σύγκριση βιοτικών επιπέδων, χρηματοδότηση της Στάζι, παρουσία σοσιαλιστών... Όπου ΟΛΑ αυτά οδηγούν είτε σε απώλεια παραγωγικής δύναμης ή σε εμφάνιση δυσαρέσκειας. Για όλα τα παραπάνω, αν προσπαθήσετε να βάλετε κάποιον καινούργιο στο παιχνίδι του οποίου η επιμονή και υπομονή αμφισβητούνται, μην του δώσετε την ανατολική Γερμανία γιατί θα φύγει τρέχοντας. Με τη δύση θα στρώσει ένα πλάνο, θα το δει να τσουλάει, απλά θα είναι δύσκολο να δει με την πρώτη παρτίδα την τρύπα για να δώσει τη χαριστική βολή στις απέλπιδες προσπάθειες της DDR.


Πρώτη μου παρτίδα λοιπόν εχτές, αν και το προηγούμενο Σάββατο είχα τρέξει μόνος μου το παιχνίδι κι από τις 2 πλευρές για να δω πως τσουλάει. Αυτή η μικρή εμπειρία ήταν αρκετή για να νιώσω πιο άνετα με την ανατολή και να τη διαχειριστώ μέσα σε παρτίδα.

Έκαψα κάρτες που καίγανε τη γούνα μου, έχτισα οικονομία με υπομονή, και ενώ φαινόταν ότι η δύση δεν προλαβαίνει να μου τα φέρει τούμπα, η απειρία στο χειρισμό της δύσης δε μου δημιούργησε πρόβλημα ούτε στο συναλλαγματικό όταν μπορούσε, γεγονός που θα μου στερούσε το δικαίωμα να συντηρήσω το βιοτικό επίπεδο που παρείχα στο λαό μου. Στο τέλος της τρίτης δεκαετίας, με 2 μαζικότατες διαμαρτυρίες ήδη να καίνε τη δύση, προστέθηκε άλλη μια στο Δ. Βερολίνο (που ντουμπλάρεται επιτόπου σε έναν τροφοδότη του), με αποτέλεσμα 4 μαζικές διαμαρτυρίες και Kheine Macht fur Niemand να ενοποιήσουν το γερμανικό λαό κάτω από την κόκκινη σημαία. Θέλω πολύ να δοκιμάσω και τη δύση και να ανακαλύψω τακτικές, γιατί είναι πολλές και με διαφορετική νοοτροπία η καθεμιά.

Ε ναι λοιπόν,

9/10
7 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1025. Board Game: The Witcher: The Adventure Card Game [Average Rating:5.72 Overall Rank:9044]
Vasilis
Greece
Heraklion Crete
flag msg tools
mbmbmbmbmb
Posted Sun Nov 8, 2009


Παίχτηκε μία παρτίδα The Witcher: The adventure game.

Το παιχνίδι είναι ένα ελαφρύ filler-οειδές card game με θέμα το super-hit RPG PC game The Witcher {άνετα ένα από τα καλύτερα RPG που έχω παίξει ποτέ στο PC με πολυ ωραίο setting, καλό storytelling, πρωτότυπο σύστημα μάχης, πρωτότυπο level-up μηχανισμό κ μεγάλη διαφοροποίηση στο σενάριο με βάση τις επιλογές του παίκτη. Βασίζεται στα αντίστοιχα βιβλία με θέμα τον Witcher ο οποίος δεν θα γράψω ποιός είναι κ τι ζόρι τραβάει σε αυτό εδώ το thread.}

Επιστρέφοντας στο παιχνίδι θα πω ότι οι κεντρικοί μηχανισμοί είναι κυρίως το bidding κ σε μικρότερο βαθμό το card-drafting. Δεν είμαι κ από τους καλύτερους φαν του bidding είναι ένας μηχανισμός που απλά τον ανέχομαι στα επιτραπέζια, ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Παραξένεψε το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο bidding μηχανισμό ΟΛΑ τα bids χάνονται κ όχι μόνο του κερδισμένου. Παίζοντας λοιπόν εγώ με το μυαλό στο κλασσικό σύστημα bid βγήκα σε αρκετά bids 2ος με αποτέλεσμα να χάσω πολλά gold {αυτά ποντάρουν οι παίκτες} κ ταυτόχρονα να μην κερδίζω τα bids.

Μου φάνηκε λίγο πιο ζόρικο το bidding όταν κ οι χαμένοι πρέπει να πληρώσουν τα bids τους κ μάλλον έπαιξα πολύ λάθος.

Ήμουν ήδη ψυχρός με το παιχνίδι καθώς είχα ψιλοξενερώσει που ο βασικός μηχανισμός ήταν bidding κ όχι κάτι άλλο οπότε το γεγονός ότι σε απανωτά bids έβγαινα 2ος χάνοτας πολλά gold κ κερδίζοντας το τίποτα μάλλον μου δημιούργησε αρνητική εντύπωση για το παιχνίδι. {το οποίο μεταξύ μας το αγόρασα 15 ευρώ κυρίως επειδή μου αρέσει ο Witcher σαν concept κ σαν κόσμος κ όχι επειδή ήθελα να το παίξω. Έχω αγοράσει το PC game σε Enhanced edition κ όλες τις αγγλικές μεταφράσεις των βιβλίων του Andrzej Sapkowski. Δεν μπορούσα να μην πάρω το επιτραπέζιο... zombie }

Βαθμολογία 5/10 αλλά θα παίξω σίγουρα αρκετές παρτίδες ακόμα πριν βγάλω τελική απόφαση.

Είμαι 99% σίγουρος ότι έπαιξα λάθος το bidding. Όταν οι χαμένοι bidders παίρνουν πίσω το bid έχει τεράστια διαφορά στην στρατηγική από το όταν οι χαμένοι πρέπει κ αυτοί να πληρώσουν το bid που έκαναν άσχετα με το ότι έχασαν στο biddάρισμα. Πρέπει να παίζεις αλλιώς. Ήταν η πρώτη φορά που έπαιζα bidding με τον 2ο τρόπο. Όλα τα bidding παιχνίδια που έχω παίξει μέχρι τώρα έπαιζαν με τον 1ο τρόπο.
1 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
[1]  Prev «  38 , 39 , 40 , 41 , 42  Next »  [42] | 
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
[1]  Prev «  38 , 39 , 40 , 41 , 42  Next »  [42] | 
Front Page | Welcome | Contact | Privacy Policy | Terms of Service | Advertise | Support BGG | Feeds RSS
Geekdo, BoardGameGeek, the Geekdo logo, and the BoardGameGeek logo are trademarks of BoardGameGeek, LLC.