DSA spellenblog

Blog voor mini spelverslagen van de DSA Spellengroep. Blog for session reports of the DSA Games Group.
Recommend
6 
 Thumb up
 tip
 Hide

Beachboys en Steampunk gaan prima samen

Marco
Netherlands
Arnhem
Gelderland
flag msg tools
Avatar
mbmbmbmbmb
Mission: Red Planet
Factor: ???
Speeltijd: 60 min en 35 min
Spelers: Ivo, Lieke, Marco, en Nicky
Locatie: bij Ivo en Lieke
Datum: 3-5-2011

Mars
Iets na acht uur kwam ik aan in het huis van de kat, waar ook Ivo en Lieke mogen wonen. Ook Nicky was al gearriveerd.
Ivo had de nobele taak om het spel uit te leggen. Toen hij hoorde dat Nicky het spel al vaker had gespeeld, en ook ik zo'n vier jaar geleden al mannen naar mars had gestuurd, vroeg hij zich af waarom hij dat moest doen. Hij kwijtte zich nochtans goed van zijn taak, en een half uurtje later konden we beginnen.
Lieke verontschuldigde zich nog dat er geen versnaperingen in stijl waren omdat ze niks kon bedenken dat bij het thema paste. Ze slaakte dan ook een kreet toen Nicky droog opmerkte dat (mini-)Marsen natuurlijk teveel voor de hand lagen. Of Milkyways. (Of Spacecake, of raketijsjes...)

Mars der astronauten
Het spel speelde snel en al vrij vlot kwamen de eerste astronauten op Mars aan. De strijd om de meerderheden ging redelijk gelijk op, zodat de punten bij de eerste telling niet ver uit elkaar lagen. In beurt 6 (de eerst beurt na de eerste telling) speelden we alle vier onze Recruiter uit, zodat we alle rollen weer tot onze beschikking hadden. De explorer werd veelvuldig gekozen en de astronauten die niet werden gedood door soldaten en niet werden verleid door gevaarlijke vrouwen, reisden daardoor veelvuldig over het oppervlak van de rode planeet.
Ivo had inmiddels de Beachboys opgezet. Volgens eigen zeggen omdat alle andere muziek was ingepakt of in de auto lag. De Steampunk-vormgeving van het spel bleek prima te mixen met de zomerse surfsound.

IJskoningin
Bij de tweede telling begon het op te vallen dat Lieke vooral ijsgebieden controleerde. Zij ontpopte zich gedurende het spel tot een heuse ijskoningin en wist uiteindelijk 24 ijskristallen buit te maken. goed voor de 9-punt bonus voor de meeste ijskristallen, en tezamen met de een achtpuntsgebiedenbonus genoeg voor een overwinning on the rocks.
Van de andere ruimtevaarders moest Ivo het met 33 punten afleggen tegen Marco en Nicky, die allebei 39 punten behaalden. Bruno Faidutti himself schreef op de boardgamegeek dat een tie een tie is - geen tiebreaker dus in Mission: Red Planet.

Eindstand
1. Lieke (41 punten)
2. Nicky (39 punten)
Marco (39 punten)
4. Ivo (33 punten)

Nog een keer
Omdat het eerste spelletje slechts een uur duurde, besloten we het nog een keer te spelen. Lieke deed niet mee, want die had nog belangrijk werk te doen. Zonder femme fatale kregen nu ook de heren een kans om het spel te winnen.

Arme rode planeet
Met z'n drieen speelt dit spelletje bijzonder vlot. Maar misschien pakten we het ook niet al te handig aan. Na de eerste paar beurten was het vooral Nicky die mannen op mars had weten te krijgen, en dan ook voornamelijk geconcentreerd in Tritonis Sinus. Marco's en Ivo's astronauten bleven vervelend genoeg aan de grond of raakten lost in space. Mars was dit keer ook niet zo rijk aan grondstoffen: er waren maar twee 3-gebieden en ook maar twee of drie 2-gebieden.

Gelukkige groene marsmannetjes
Marco kon, door samenloop van omstandigheden, tweemaal de recruiter spelen, en daarom ook driemaal de scientist. Dat zorgde ervoor dat hij drie bonuskaarten in handen kreeg. Verder kon hij al redelijk vroeg in het spel een royale meerderheid krijgen in beide 3-gebieden. Ivo en Nicky lieten de groene marsmannen relatief met rust, zodat marco na 35 minuten een relatief makkelijke overwinning behaalde. Ivo werd weer laatste; wederom met 33 punten.

Eindstand
1. Marco (64 punten)
2. Nicky (38 punten)
3. Ivo (33 punten)
Ivo: "Ik vind het een erg leuk spelletje, maar ik heb het gevoel dat ik er nog niet zo goed in ben".
Twitter Facebook
0 Comments
Subscribe sub options Wed May 4, 2011 12:29 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
Front Page | Welcome | Contact | Privacy Policy | Terms of Service | Advertise | Support BGG | Feeds RSS
Geekdo, BoardGameGeek, the Geekdo logo, and the BoardGameGeek logo are trademarks of BoardGameGeek, LLC.