2018 review challenge: Γράψτε 10 κριτικές για παιχνίδια!
Spyros Koronis
Greece
Athens
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Recommend
7 
 Thumb up
110
 tip
 Hide
Καλώς ήρθατε στο 2018 review challenge: Γράψτε 10 κριτικές για παιχνίδια!


Σκοπός της πρόκλησης: ο σκοπός αυτής της πρόκλησης είναι να γράψουμε αναλυτικές κριτικές ("reviews") για δέκα παιχνίδια που μας αρέσουν/έχουμε γνωρίσει σε βάθος/θέλουμε να συστήσουμε στο Guild!

Δεν πρόκειται ούτε για πρωτάθλημα, ούτε για διαγωνισμό, κι ας δωροθετείται με geekgold. Ο μόνος αντίπαλος που έχουμε είναι ο εαυτός μας, ο οποίος βαριέται να παίξει ένα παιχνίδι αρκετές φορές για να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη, ή να εκθέσει αυτή την άποψη γραπτώς. Σύμμαχό μας έχουμε όλο το Guild, που επιθυμεί να μάθει τη γνώμη μας για τα παιχνίδια που παίζουμε! Τελικώς, ο σκοπός δεν είναι τόσο να πετύχουμε τον στόχο, όσο να τον κυνηγήσουμε και να διασκεδάσουμε στην πορεία


Η πρόκληση: Πρέπει να γράψετε 10 reviews, με ημερομηνία δημοσίευσης από 1η Ιανουαρίου 2018 έως και 31η Δεκεμβρίου 2018, για δέκα διαφορετικά παιχνίδια.

Για το Normal Challenge, δεν υπάρχουν επιπλέον περιορισμοί.

Για το Hardcore Challenge, τα παιχνίδια για τα οποία θα γράψετε reviews πρέπει να παιχτούν για πρώτη φορά από εσάς μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2018 και 31ης Δεκεμβρίου 2018 (αν και πώς θα προλάβετε να γράψετε review για ένα παιχνίδι που παίξατε πρώτη φορά την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι challenge από μόνο του...)

Μπορείτε αν θέλετε να επιβάλετε επιπλέον περιορισμούς στον εαυτό σας για να κάνετε το Hardcore Challenge ακόμη πιο σκληρό devil

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και για το Normal και για το Hardcore Challenge, αλλά κάθε review που θα γράψετε θα μετρά μόνο για ένα από τα δυο! Ωστόσο, αν έχετε δηλώσει συμμετοχή και στο 50 Impressions Challenge, επιτρέπεται να γράψετε review για παιχνίδι για το οποίο έχετε γράψει και εντυπώσεις.


Πώς συμμετέχω στο challenge;
1. Κάντε Add ένα Item στην geeklist. Εκεί θα καταγράφετε ποια reviews έχετε γράψει, παραθέτοντας το link τους. Για μεγαλύτερη ομορφιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπάκι "URL" πάνω από την άνω δεξιά γωνία του κουτιού κειμένου όταν γράφετε ένα post και να χρησιμοποιήσετε την εξής σύνταξη:

[url=το url του review σας]Κείμενο που θέλετε να έχει το link[/url]

Σε περίπτωση video review, πατήστε το κόκκινο κουμπάκι "Tube" ακριβώς πάνω από το κέντρο του κουτιού κειμένου και κάντε στο πλαίσιο διαλόγου που εμφανίζεται paste μόνο το video id (δηλαδή τα γράμματα μετά από το watch?v=, OXI όλο το url)

Μπορείτε να ενημερώνετε την λίστα σας όποτε επιθυμείτε!

2. Αναφέρετε με μεγάλα γράμματα αν θα κάνετε το Normal, το Hardcore ή και τα δυο Challenges.

3. Όλα τα reviews που γράψατε μέσα στο 2018 μετράνε αναδρομικά, ανεξάρτητα από το πότε δηλώσατε συμμετοχή. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή οποτεδήποτε μέσα στο έτος! Θα πρέπει φυσικά να παραθέσετε τους συνδέσμους τους στο geeklist item της συμμετοχής σας.


Τι θεωρείται review; Δε θα μπουν αυστηρά κριτήρια όπως καταμέτρηση λέξεων ή τίποτα τέτοιο, αλλά σε γενικές γραμμές ένα review υπεισέρχεται σε κάποιες λεπτομέρειες του παιχνιδιού και επομένως έχει ένα υπολογίσιμο μέγεθος. Κάποιες φορές δε, συνοδεύεται και από φωτογραφίες των components του, του πώς μοιάζει στημένο κλπ. Μπορείτε να βρείτε λίστα με όλα τα reviews που έχουν γράψει τα μέλη του Guild σε αυτό το thread.


Για ποια παιχνίδια μπορώ να γράψω review; Όλα τα παιχνίδια που βρίσκονται στη βάση δεδομένων του BGG επιτρέπονται, εκτός από:
α) expansion που δεν είναι stand-alone
β) παιχνίδια που δεν έχουν εκδοθεί ακόμη
γ) promos
δ) fan-made expansions ή variants
ε) επίσης, διατηρώ το δικαίωμα να μη θεωρήσω έγκυρο κάποιο review στην απίθανη περίπτωση που κάποιος εξυπνάκιας επιχειρήσει να τρολάρει με κάποιον άκυρο τρόπο που δεν έχω αναφέρει ρητά.


Μπορώ να γράψω review για παιχνίδι για το οποίο ήδη κάποιος άλλος έχει γράψει review; Φυσικά και μπορείτε! Είμαστε κοινότητα, οπότε η πολυφωνία των απόψεων είναι δεδομένη και επιθυμητή. Ακόμη και αν έχετε την ίδια γνώμη για ένα παιχνίδι με κάποιον άλλο, το review σας θα είναι χρήσιμο ως ενισχυτής αυτής της άποψης!


Τα παιχνίδια για τα οποία θέλω να γράψω review είναι ελαφρά/πασίγνωστα, έχει νόημα να γράψω γι αυτά; Η παραπάνω απάντηση ισχύει διπλά εδώ! Μη διστάσετε σε καμία περίπτωση να συμμετάσχετε. Για κάθε ενεργό μέλος που παίζει 4ωρα παιχνίδια στρατηγικής και νομίζετε οτι δεν ενδιαφέρεται για το review σας πάνω στη Λίθινη Εποχή ή το Άτακτο Φαντασματάκι, υπάρχουν δέκα μέλη που θα χαρούν πολύ να μάθουν πώς να κάνουν τα πρώτα τους βήματα (ή των παιδιών τους) στο χόμπι μας! Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του challenge θα είναι να δούμε νέους συγγραφείς και ενεργούς χρήστες στο guild μας


Πώς γράφω ένα review; Καταρχάς παρακαλώ να μη χρησιμοποιήσετε greeklish, όπως άλλωστε ισχύει για όλα τα γραπτά του guild. Αν δυσκολεύεστε παρ' όλα αυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον μετατροπέα.

Από κει και πέρα, το BGG έχει μερικά χρήσιμα άρθρα πάνω στο θέμα:

Reviewing a game in 14 easy steps

Wanna write a great review?

Μπορείτε, βέβαια, να γίνετε και πιο πειραματικοί (Achievement unlocked: stealth promotion review εαυτού)

Προσωπικά θεωρώ οτι ένα καλό review πρέπει οπωσδήποτε να περιέχει σε σημαντική ποσότητα την προσωπική άποψη. Πληροφορίες για το πώς παίζεται το παιχνίδι ή πώς μοιάζει είναι φυσικά χρήσιμες για μια συνολική εικόνα, αλλά είναι αντικειμενικά γεγονότα και βρίσκονται και από άλλες πηγές. Αυτό που ενδιαφέρει πιο πολύ είναι η στάση σας απέναντι σε αυτά που το παιχνίδι έχει να προσφέρει.


Πού μπορώ να δημοσιεύσω τα review που γράφω; Οπουδήποτε στο Greek Guild, εκτός κι αν γνωρίζετε κάποιον κανόνα για το σε ποιο υπό-forum ανήκουν Θα πρότεινα επίσης να δημοσιεύσετε ένα αντίγραφο και στο υπό-forum "Reviews" της σελίδας του εκάστοτε παιχνιδιού, με τίτλο στα ελληνικά ή ο οποίος να αναφέρει οτι το review είναι στα Ελληνικά. Πρώτον επειδή μπορεί να υπάρχουν Έλληνες επισκέπτες του BGG που δεν ξέρουν το Guild, και δεύτερον για να κάνουμε πιο αισθητή την παρουσία μας στο site!


Μπορώ αντί να γράψω ένα review να κάνω βίντεο; Πλάκα κάνεις; Εννοείται, αρκεί να προσφέρει αντίστοιχη ποσότητα και βάθος πληροφοριών με ένα γραπτό review. Μπορείτε να βρείτε πολλά παραδείγματα reviews στα ελληνικά στο http://epitrapaizoume.gr/ Δημοσίευσε το βίντεό σου όπως αναφέρεται παραπάνω. Θα πρότεινα επίσης να το προσθέσετε στα videos της επίσημης σελίδας του παιχνιδιού στο BGG!


Έχω μια ερώτηση σχετικά με το challenge ή τη λειτουργία του site που δεν απαντήθηκε παραπάνω: Δοκίμασε να ρωτήσεις στο thread των review challenges ή στο thread χρήσης του BGG


Έπαθλα:
Στο τέλος του 2018 250 geekgold, συν οτι tips δοθούν, θα μοιραστεί στους συμμετέχοντες βάσει του ποσοστού συμμετοχής του καθενός στο άθροισμα των reviews που γράφτηκαν από όλους. Αν είμαι στα κέφια μου, μπορεί να προσθέσω κάποιο PnP ή μεταχειρισμένο παιχνίδι σε κλήρωση!

Όσοι ολοκληρώσουν αυτό το challenge (Normal ή Hardcore) κερδίζουν μια συμμετοχή σε κλήρωση για παιχνίδι αξίας 30 ευρώ. Όσοι ολοκληρώσουν τόσο το Normal όσο και το Hardcore Challenge κερδίζουν 3 συμμετοχές! Το παιχνίδι είναι προσφορά του

John Vidalis
Greece
Athens, Ilioupoli - Αθήνα, Ηλιούπολη
Attiki, Greece - Αττική, Ελλάδα
flag msg tools
Come and play with us!!!
badge
Avatar
mbmbmbmbmb


Εξυπακούεται οτι τυχόν δική μου συμμετοχή δε θα υπολογιστεί σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις.

Οι εγγραφές έχουν ανοίξει και το Challenge ξεκινά την Πρωτοχρονιά του 2018!

Καλή επιτυχία σε όλους!
Your Tags: Add tags
Popular Tags: [View All]
  • [+] Dice rolls
1. Board Game: Race for the Galaxy [Average Rating:7.76 Overall Rank:50]
Manos Pittaras
Greece
Nea Artemis , Attiki
flag msg tools
Avatar
mbmbmbmbmb
Όπου challenge και χαρά....
Δηλώνω συμμετοχή, αν και δεν τα παω πολύ καλά με τον γραπτό λόγο shake
Έχω κάποια παιχνίδια στο μυαλό μου, αλλά θα το παω χαλαρά με το Normal

Normal Challenge

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.


Ελπίζω να τα καταφέρω ninja
3 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
2. Board Game: Peer Review [Average Rating:5.00 Unranked]
Spyros Koronis
Greece
Athens
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Τώρα που ήρθε η ώρα να δηλώσω συμμετοχή κι εγώ συνειδητοποιώ οτι τα Hardcore μάλλον τα παράκανα hard!

Normal Challenge
1. Terraforming Mars
2. Isle of Skye: From Chieftain to King
3. The Ravens of Thri Sahashri
4. Pandemic Legacy: Season 1
5. Gaia Project
6. Codenames: Pictures
7. Pandemic Legacy Season 2
8. Mage Knight Board Game
9. Lords of Waterdeep
10. Millennium Blades

Μην ξεχνάτε, η δήλωση παιχνιδιών δεν είναι δεσμευτική, είναι απλώς μια δήλωση πρόθεσης!
6 
 Thumb up
1.00
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
3. Board Game: Crime Writers [Average Rating:7.81 Unranked]
efie alexopoulou
Greece
Loutraki
flag msg tools
Avatar
mbmbmbmbmb
Ξεκινάμε με το normal challenge και βλέπουμε...

Normal Challenge

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
3 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
4. Board Game: The Pursuit of Happiness [Average Rating:7.27 Overall Rank:678]
Mike Smaragdakis
Greece
Chalkida
Evoia
flag msg tools
Avatar
mbmbmbmbmb
Εγώ επειδή θέλω πίεση θα δηλώσω και στα δύο και ότι γίνει:

Normal Challenge
1. The Pursuit of Happiness
2. Tongiaki
3. Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island
4. Project: Elite
5. Tiny Epic Galaxies
6. Roll for the Galaxy
7. Race for the Galaxy
8. Dice Masters
9. Drum Roll
10.A Game of Thrones: The Card Game (2nd Ed.)

[size=18]Hardcore Challenge

1. Taluva
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
3 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
5. Board Game: Sherlock Holmes Consulting Detective: Jack the Ripper & West End Adventures [Average Rating:7.92 Overall Rank:282] [Average Rating:7.92 Unranked]
Avraam Sekeroglou
Greece
Athens
flag msg tools
Avatar
mbmbmbmbmb
Ξεκινάω κι εγώ για το Normal

Normal Challenge

1. Indonesia
2. The Voyages of Marco Polo
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
5 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
6. Board Game: Patchistory [Average Rating:7.20 Overall Rank:944]
Μάνος Ατζιάρας
Greece
Θέρμη
Κεντρική Μακεδονία-Θεσσαλονίκη
flag msg tools
Avatar
mbmbmbmbmb
Για το NORMAL CHALLENGE κι εγώ, και ευελπιστώ να το φέρω σε πέρας με τον πληρέστερο τρόπο!


1) -Wars of the Roses - Lancaster Vs York
2) -Indonesia
3) -
4) -
5) -
6) -
7) -
8) -
9) -
10)-

Ανυπομονώ να ξεκινήσω! Πολύ πολύ ωραία ιδέα!


[Edit για πολύχρωμα κοκοψώνια]
3 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
7. Board Game: Take it Easy! [Average Rating:6.62 Overall Rank:1478]
John Vidalis
Greece
Athens, Ilioupoli - Αθήνα, Ηλιούπολη
Attiki, Greece - Αττική, Ελλάδα
flag msg tools
Come and play with us!!!
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Δεν θα το βγάλω αλλά για να δούμε!!!

Normal Challenge
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.Hardcore Challenge

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
4 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
8. Board Game: Kingdomino [Average Rating:7.38 Overall Rank:201] [Average Rating:7.38 Unranked]
Vangelis Bagiartakis
Greece
Athens
flag msg tools
designer
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
"I love pressure! I eat it for breakfast"

(famous last words)

Normal Challenge
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.Hardcore Challenge
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
4 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
9. Board Game: Metal Mania [Average Rating:5.86 Overall Rank:12247]
Thanos Larisis
Greece
Athens, Neo Irakleio
Attica
flag msg tools
badge
To the Light
Avatar
mbmbmbmbmb
Θα δηλώσω και εγώ συμμετοχή.
Το αν θα τα καταφέρω είναι άλλο θέμα!

Normal Challenge

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
3 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
10. Board Game: Ticket to Ride: Europe [Average Rating:7.56 Overall Rank:102] [Average Rating:7.56 Unranked]
George Soul
Greece
flag msg tools
Avatar
mbmbmbmbmb
*80s μουσικη απο διαφημιση παιζει απο πισω*

Παντα ηθελα να γραψω review για να δειξω την οπτικη μου. Τωρα με τον Σπυρο? Μπορω και εγω!

Normal Challenge
1. 7 Wonders
2. Scythe
3.Terraforming Mars
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
4 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
Front Page | Welcome | Contact | Privacy Policy | Terms of Service | Advertise | Support BGG | Feeds RSS
Geekdo, BoardGameGeek, the Geekdo logo, and the BoardGameGeek logo are trademarks of BoardGameGeek, LLC.