Norsk Byttesirkel - Desember 2011 (Norwegian Math Trade)
Tor Sverre Lund
Norway
Trondheim
flag msg tools
Avatar
mbmbmbmbmb
Recommend
7 
 Thumb up
5.00
 tip
 Hide
Kun én innsendt ønskeliste, så traden avsluttes uten noe videre aktivitet for denne gang.

##################################################

Listen er nå stengt for nye tillegg, og det er åpnet for innsending av ønsker via OLWLG.

##################################################

The rules and information will all be in Norwegian, as this is a math trade for people shipping within Norway only (Yes, I might open up for international shipping in a later trade). If you live in Norway and want to participate, but can't read/write Norwegian, just ask in the discussion thread if you have any questions.

Hei, og velkommen (tilbake?) til den norske byttesirkelen!
Her følger noen nyttige lenker (alt er på engelsk, men ny norsk guide er under utvikling):

A 'Math Trade'? WTF is that?
BGGs egen Wiki-oppføring om Math Trades
OLWLG - On-Line Want List Generator - Et verktøy du pent er nødt til å bruke om du vil være med på moroa

Hvis du har et greit grep om hva en byttesirkel (Math Trade) er, men ikke hvordan det foregår her på BGG, er det noen kjappe videoer her som forklarer det veldig godt, inkludert ovenfornevnte OLWLG som ved første gangs bruk kan virke ganske skremmende på de fleste:
http://boardgamegeek.com/thread/568078/math-trade-video-tuto...
Hvis dette er nytt for deg vil du kanskje ha nytte av å se hvordan forrige byttesirkel gikk for seg. Den kan du finne her: http://boardgamegeek.com/geeklist/68633/den-forste-norske-by...

Generell info

Listen åpner lørdag 3. desember 2011.
Listen lukkes i løpet av mandag 12. desember 2011.
Frist for innsending av ønsker er mandag 19. desember.
Dette er en byttesirkel for brettspill, rollespill og Geekgold.
Antall artikler ("Items") tillatt per person: Ingen øvre grense.
Tillegg ("Sweeteners") er tillatt.
Duplikater er tillatt.
Jeg kommer til å bruke TradeMaximizer Version 1.4a med valgene LINEAR-PRIORITIES ALLOW-DUMMIES.
Diskusjonstråd: http://www.boardgamegeek.com/thread/732658

Med det unna, går vi elegant videre til det viktigste (nest etter spillene): Reglene! Jeg snakker mye om "artikler" i resten av teksten. Med det mener jeg enkelt og greit en "item", altså en oppføring, i Geek Listen.

REGLER

- Denne byttesirkelen er kun åpen for folk i Norge. Du MÅ ha en postadresse i Norge (altså ikke Svalbard, Jan Mayen o.l.).

- Innsending av ønsker MÅ skje gjennom OLWLG (se info og link til videoer nevnt ovenfor) som du finner her: http://bgg.activityclub.org/olwlg/ Ingen unntak.
Har du ikke brukt OLWLG før må du først registrere deg, men det er så enkelt som å skrive inn BGG-brukernavnet ditt. Du vil da få tilsendt en GeekMail med en personlig lenke du skal bruke. Når tiden kommer for å velge ønsker, er det bare å velge spillet du ønsker deg fra listen ved å trykke ADD. Du får da opp en liste over spillene du har lagt ut, og huker bare av for de du er villig til å bytte bort mot dette spillet. Husk at ved å legge til et ønske godtar du et mulig bytte for dette. Du kan like gjerne få det du "minst" ønsker deg som det du "mest" ønsker deg, så det er viktig at du kun legger til spill du faktisk har lyst på. Ved å sende inn ønskene dine (submit want list) har du samtidig godtatt ethvert mulig bytte i den listen.

- I denne byttesirkelen er det KUN tillatt med brettspill, rollespill og Geekgold, inkludert kort- og andre typer spill som man finner på BGG (altså IKKE penger, gavekort, PC-spill, osv). Er du i tvil, spør i diskusjonstråden.

- For hver artikkel du legger ut for bytte må du inkludere tilstanden ("Ny i plast", "Spilt 3 ganger, god som ny", "Komponentene er som nye men esken har revnet i ene hjørnet", e.l.), hvilken versjon/utgave (hvis utgitt flere ganger), og hvilke(t) språk.

- Vil du inkludere tillegg ("Sweeteners"), altså flere spill under samme artikkel, "må" du bruke GAMEID-taggen. Vil du for eksempel bytte bort Dominion og Dominion: Alchemy i samme pakke, legger du først ut Dominion på vanlig vis, og inkluderer en link til Dominion: Alchemy i "Comments:"-feltet slik: [ gameid=66098] (uten mellomrommet bak [ )
Nummeret tilsvarer ObjectID som du finner helt til høyre i Information-blokken til spillets oppføring. Det er også identisk med nummeret i URL'en til spillets oppføring i BGG-databasen.
Alternativt kan du sette det inn ved å bruke Insert Geek Link i Formatting-menyen. Velg Board Game og søk opp spillet du vil legge til, trykk så ok og en ferdig thing-tag legges til med ID utfylt.
Bruker du ikke disse metodene, vil ikke spillet dukke opp korrekt som et tillegg i OLWLG.

- Ikke inkluder lenker til andre spills BGG-sider i artikkelen din med mindre du skal inkludere det spillet som et tillegg. Hvis du lenker til et spill i din artikkels beskrivelse forventes det at du sender dette spillet sammen med hovedartikkelen.

- Vil du tilby et valg blant flere spill, alla "Velg deg 3 av disse spillene", må du legge ut artikkelen som "Outside the Scope of BGG" (Game ID: 23953). I tillegg må du inkludere en linje med beskrivelse i Comments-feltet slik:
+altname+ Velg 3 av disse spillene -altname-
Teksten bestemmer du selvsagt selv, men altname-taggene før og etter må være med (og alt på én linje).

- Alle som sender spill betaler selv kostnaden. Dvs. alle er enige i en regel om "free shipping to Norway". Her er det ingen rom for diskusjon, da jeg vil ha det så enkelt som mulig for alle. Hvis du ikke er villig til å betale alle fraktkostnaden for det du sender ut, må du pent vente til en annen anledning.

- Det er fullt tillatt å tilby gratis henting/levering av spill. Du kan f.eks. inkludere "Spillet kan hentes i Trondheim om ønskelig", "Jeg kan levere spillet hvor som helst i Oslo", eller spørre vedkommende som har lagt ut det du er interessert i om det er mulig å plukke opp, i så fall hvor.

- Det du bytter bort antas å bli sendt i løpet av 5 dager fra at klarsignalet for å sende er gitt. Om dette blir et problem/for kort tid, så si klart og tydelig i fra i beskrivelsen din om hvor lang tid det vil ta før du får sendt.

- Du må ikke, men bør i høyeste grad sende inn en Want List for alt du har lagt ut til bytte, uansett om du fant noe du ville ha for det eller ikke. Vil du ikke bytte bort alikevel, fordi du ombestemte deg eller bare ikke fant noe av interesse, så sender du inn en blank liste. Sender du ikke inn ønskene vil jeg gå ut i fra at du har glemt det og mest sannsynlig mase på deg, men ingen garanti

- Ikke, under noen som helst omstendighet, slett artikler fra Geek Listen. Jeg gjentar: IKKE SLETT ARTIKLER FRA LISTEN. Skulle du finne ut at du ikke vil bytte bort spillet, rediger artikkelen og si at du trekker det tilbake. Sender du inn en blank liste med ønsker for den artikkelen, så er du uansett garantert at det ikke blir inkludert i byttesirkelen. Grunnen til ikke å slette er at du da forskyver rekkefølgen på samtlige påfølgende artikler i listen, noe som kan skape uhyre mye forvirring og frustrasjon.

- Jeg forbeholder meg retten til å fjerne (ekskludere) ethvert innlegg som jeg finner upassende eller som bryter med noen av reglene. Er du på "svartelista" over Bad Traders, eller har dårlig (mange negative tilbakemeldinger) trade rating, vil du mest sannsynlig også bli ekskludert.

- Jeg forbeholder meg også retten til å endre/legge til/utdype disse reglene underveis, selv om det høyst sannsynlig ikke vil skje i noen stor grad.

- Det er ditt eget ansvar å påse at de Ønskene (Wants) du sender inn er korrekte. Husk at alle kan redigere det de har lagt ut for bytte fram til Listen låses. Det kan hende at folk oppdager feil/mangler ved spillene sine underveis, eller trekker spillet fra bytterunden totalt, og da er det veldig dumt om du ikke har dobbeltsjekket ønsket ditt ETTER at listen er låst og FØR du sender inn dine ønsker.

- Det er ditt eget ansvar, og bare ditt, at du har fått med deg samtlige av disse reglene. Bryter du dem risikerer du å bli utestengt fra denne byttesirkelen og alle framtidige byttesirkler jeg måtte sette opp.

Vennligst ikke skriv kommentarer til listen, men bruk heller diskusjonstråden som er satt opp spesifikt for denne byttesirkelen. Har du spørsmål må du gjerne skrive i diskusjonstråden eller sende meg en Geekmail. Jeg svarer så fort jeg kan. Spør du i diskusjonstråden får du mest sannsynlig svar fortere fra noen andre enn hva jeg rekker. Ønsker til spill du vil se i byttesirkelen kan også nevnes der. Vær obs på at OLWLG må oppdateres manuelt (av meg) etterhvert som nye spill blir lagt til i listen, så ikke få panikk om du ikke finner igjen dine artikler i OLWLG umiddelbart. Jeg kommer til å oppdatere minst en gang daglig.

Takk for at du orket å lese alt, og lykke til!


%Options%
Deadline-Offers: Tuesday, December 12th, 2011, 7:00 PM CET
Deadline-Wants: Monday, December 19th, 2011, 7:00 PM CET
%End%
Your Tags: Add tags
Popular Tags: [View All]
 • [+] Dice rolls
1. Board Game: Runebound (First Edition) [Average Rating:6.19 Overall Rank:3468]
Tor Sverre Lund
Norway
Trondheim
flag msg tools
Avatar
mbmbmbmbmb
Tilstand: Kjøpt brukt, og spillgruppen min likte det så godt at vi "oppgraderte" til 2nd edition for å kunne kjøpe tilleggspakkene. (For å være helt ærlig foretrekker jeg den første, siden den er enklere ^_^). Esken er slitt (hvite hjørner og den buler inn på topp og bunn pga dårlig pakkearbeid). Originalreglene var ikke inkludert når jeg fikk det, men det er to sett med printede regler. Jeg har også lagt ved en full-fargeutskrift av FAQ/Errata. Komponentene er i god/veldig god stand, og kortene viser nesten ingen tegn til bruk. Hver minste lille brikke er fortsatt tilstede. Totalt sett i veldig god stand.
Språk: Engelsk.

Kan, om ønskelig, hentes/leveres personlig i Trondheim.
 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
2. Board Game: Outside the Scope of BGG [Average Rating:6.72 Overall Rank:3081]
Tor Sverre Lund
Norway
Trondheim
flag msg tools
Avatar
mbmbmbmbmb
Kan hentes/leveres i Trondheim hvis ønskelig!
+altname+ Velg opptil 4 spill -altname-
Du kan velge deg ett eller flere av følgende spill som til sammen blir 4 poeng eller mindre:

################ 3 poeng ################


Thunderstone: Promo Pack
Engelsk språk.

################ 2 poeng ################


Drupal: The Card Game
Engelske regler, men språkuavhengige komponenter. Ubrukt. Inkluderer også noe promomateriell i form av klistremerker.


Strada Romana
Regler på engelsk, italiensk, fransk, tysk og spansk. Ingen nødvendig tekst i selve spillet. Spilt kanskje 3 ganger, så i utmerket stand.


Powerstorm
To esker med kort, en for hvert lag. Vunnet i et tidligere lotteri, men har aldri kommet så langt som å lese reglene engang. Eskene er rimelig slitne, men kortene er så gode som ny.
Engelsk språk med mye tekst.


Mausgeflippt
Vinner av den tyske barnespilltesten "German BDKJ Kinderspieletest".
Helt ny, fortsatt i plast. Ingen nødvendig tekst på komponentene.

################ 1 poeng ################


Delta V
Spilt to ganger, i veldig god stand. Spillet er språk-uavhengig, med regler på engelsk, dansk, norsk, svensk, nederlandsk, fransk og italiensk.


Big Manitou
Kjøpt brukt, og virker som et godt spill, men det falt aldri helt i smak med resten av gruppen. Alt ser så godt som nytt ut, men ett kort mangler (den blå tiern). Det løste vi enkelt ved å bruke det blå hjelpekortet (som har eksakt likedan bakgrunn, så ingen ser forskjell). Hjelpekortet trengs uansett ikke da all informasjon allerede finnes på resten av kortene.
Språk-uavhengige komponenter, regler på engelsk, italiensk og tysk.


Birds on a Wire
Mottatt i tidligere bytte. Veldig god stand. Engelske regler, men ingen nødvendig tekst på spillkomponentene.


Double Down
Helt ny, fortsatt i plast. Fransk utgave fra Gigamic i rød metallboks som på bildet. 100% språknøytrale komponenter.


Cthulhu Dice
Engelske regler, men språkuavhengige komponenter. Spilt en gang, så i utmerket stand.
 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
3. Board Game: Axis & Allies: 1942 [Average Rating:6.92 Overall Rank:1495]
Thor Braadland
Norway
Oslo
flag msg tools
designer
Thor Egil Braadland, Oslo
badge
Thor Egil Braadland, Oslo
Avatar
mbmbmbmbmb
Komplett, ser nytt ut, spilt en gang. Engelske regler.
1 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
4. Board Game: Cults Across America [Average Rating:5.67 Overall Rank:11309]
Thor Braadland
Norway
Oslo
flag msg tools
designer
Thor Egil Braadland, Oslo
badge
Thor Egil Braadland, Oslo
Avatar
mbmbmbmbmb
Slitt i kantene, men komplett så langt jeg veit (gave, har ikke spilt det). Engelske regler.
1 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
5. Board Game: Oltre Mare [Average Rating:6.66 Overall Rank:1433]
Thor Braadland
Norway
Oslo
flag msg tools
designer
Thor Egil Braadland, Oslo
badge
Thor Egil Braadland, Oslo
Avatar
mbmbmbmbmb
Spilt en gang, ser ikke brukt ut, komplett.
EDIT: Norske regler.
1 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
6. Board Game: Rommel in the Desert [Average Rating:7.55 Overall Rank:1260]
Thor Braadland
Norway
Oslo
flag msg tools
designer
Thor Egil Braadland, Oslo
badge
Thor Egil Braadland, Oslo
Avatar
mbmbmbmbmb
Ikke spilt, ser nytt ut, men noen av brikkene er montert (klistremerker). Ser nytt ut, men siden reglene som fulgte med var en misprint fra forlaget er reglene skrevet ut fra pdf hentet på nettet. Engelske regler.
1 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
7. Board Game: Verona [Average Rating:5.92 Overall Rank:13069]
Thor Braadland
Norway
Oslo
flag msg tools
designer
Thor Egil Braadland, Oslo
badge
Thor Egil Braadland, Oslo
Avatar
mbmbmbmbmb
Kjøpt på Essen 2010. Åpnet, men ikke spilt. Ser nytt ut. Engelske regler.
1 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
8. Board Game: Waterloo: Napoleon's Last Battle [Average Rating:6.09 Overall Rank:5921]
Thor Braadland
Norway
Oslo
flag msg tools
designer
Thor Egil Braadland, Oslo
badge
Thor Egil Braadland, Oslo
Avatar
mbmbmbmbmb
Åpnet, uspilt, ser nytt ut, brikkene ikke trykket ut. Franske og tyske regler.
1 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
9. Board Game: Saba: Palast der Königin [Average Rating:5.55 Overall Rank:15396]
Thor Braadland
Norway
Oslo
flag msg tools
designer
Thor Egil Braadland, Oslo
badge
Thor Egil Braadland, Oslo
Avatar
mbmbmbmbmb
Uspilt, åpnet, kjøpt på Essen 2010. Tyske regler.
1 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
10. Board Game: Small World [Average Rating:7.29 Overall Rank:221] [Average Rating:7.29 Unranked]
Ole Enes Ebbesen
Norway
Bergen
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Engelske regler, ingen språkrelaterte spilldeler.
Kan hentes i Oslo, om ønskelig.

Sweetener:
Small World: Necromancer Island
1 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
11. Board Game: Crystal Code [Average Rating:4.71 Overall Rank:17135]
Ole Enes Ebbesen
Norway
Bergen
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Norsle regler ingen språkrelaterte spilldeler.
Spilt et fåtall ganger, fremstår som nytt.
Kommer med timeglass!

Kan avleveres i Oslo, om ønskelig
1 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
12. Board Game: Anasazi [Average Rating:4.94 Overall Rank:18004]
Ole Enes Ebbesen
Norway
Bergen
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Tyske orginalregler, men legger ved utskrift av engelske regler.
Ingen språkrelaterte spilldeler.

Kan avleveres i Oslo.

Edit: Æsj. Ser når jeg teller over alle delene at det mangler to av tolv blå standard tre-kuber.
1 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}